Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze Bentley is een kerstslee met ‘paarden’ in plaats van rendieren

Sorry Rudolf, je bent niet meer nodig. Bentley heeft voor de kerstman een überluxe kerstslee ontworpen, maar dan eentje op vier wielen. Wel met een goudkleurig rendier voorop.

Vorig jaar kondigde de Britse automaker aan volledig elektrisch te gaan. Maar deze nieuwe auto van de kerstman is er nog gewoon eentje die ouderwets benzine slurpt.

Bentley ‘Reindeer Eight’ voor de kerstman

De auto is ontworpen door de Mulliner-divisie, waar klanten een gepersonaliseerde Bentley kunnen bestellen. Tijdens deze kerst, waar soberheid centraal hoort te staan, gaat de kerstman voor extreme luxe. Van hem kunnen we het hebben. Zo hebben de gouden 22 inch velgen een diamantafwerking. En de lak is uitgevoerd in de kleur ‘Cricket Bauble’. Deze is gebaseerd op de kleur van een klassieke cricketbal, die je veel terugziet tijdens kerst.

bentley, kerstman, santa claus, slee, kerstslee, auto, interieur, reindeer eight, auto
(Afbeelding: Mulliner)

De Flying B-mascotte die je normaal gesproken voorop een Bentley ziet, is vervangen door een 3D-geprint rendier. De V8-badges maken plaats voor een Reindeer Eight-logo.

524 paarden in plaats van 8 rendieren

Waar de slee van de kerstman altijd werd aangedreven door acht rendieren, beschikt hij nu over de kracht van 524 paarden. De Bentley ‘Reindeer Eight’ beschikt over een twin-turbo 4.0-liter V8 (vandaar de naam van de auto), met een vermogen van 524 pk en een koppel van 770 Nm. Daarmee trekt Santa Claus in 4 seconden op tot de 100 kilometer per uur en bereikt hij een topsnelheid van 319 kilometer per uur.

Het kerstfeest gaat verder in het interieur van de Bentley ‘Reindeer Eight’. Ook hier staat het kleurthema ‘Cricket Bauble’ centraal. De naam van de kerstman is met goudkleurige stiksels geborduurd op de bestuurdersstoel. Verder valt het winterse decor van de Noordpool op in de panelen. “Oh what fun it is to ride in a 542-horsepower sleigh”, aldus de kerstman over zijn nieuwe auto.

(Afbeelding: Mulliner)
(Afbeelding: Mulliner)

Uiteraard wil de Mulliner-divisie van Bentley met de Reindeer Eight laten zien wat er allemaal mogelijk is voor klanten. De auto is vorig jaar al ontworpen. De kerstman zal dit jaar gewoon in zijn traditionele kerstslee de wereld over vliegen. Bekijk hier meer modellen van Mulliner.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.