Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 11 nov 2020

Bentley gaat volledig elektrisch en zegt verbrandingsmotor vaarwel

De Britse autobouwer Bentley gaat volledig elektrisch. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om vanaf 2030 alleen nog elektrische auto’s te produceren.

“Het komende decennium zal Bentley transformeren van een honderd jaar oud luxe-autobedrijf naar een nieuw, duurzaam, volledig ethisch verantwoord rolmodel voor luxe”, aldus het Britse autobedrijf in een statement.

Bentley gaat volledig elektrisch vanaf 2030

In 2019 vierde Bentley, sinds 1998 onderdeel van Volkswagen Group, zijn honderdjarige bestaan met een special edition van de Continental GT. Deze auto beschikt over een benzine slurpende 6.0 liter V12-motor. Ook werd ter ere van het 100-jarige jubileum de EXP 100 GT onthuld, een volledig elektrische conceptauto. Deze wagen weegt ‘slechts’ 1.900 kilo en trekt in 2,5 seconden op van 0 tot 100 kilometer per uur. Het gaat nog altijd om een concept, maar de elektrische supercar staat symbool voor het volledig elektrische toekomstbeleid van ‘s werelds grootste V12-producent.

bentley, volledig elektrisch, elektrische auto, 2030
EXP 100 GT (concept)

De milieuvriendelijke strategie is aangeduid als Beyond 100. Voor 2026 moet de volledige line-up zijn overgeschakeld op plug-in hybrides of elektrische auto’s. Daarna geeft het bedrijf zichzelf vier jaar de tijd om de volledige transformatie te ondergaan. Vanaf 2030 belooft Bentley een volledig elektrisch automerk te zijn. Maak je borst maar nat, Tesla.

Beyond 100

Bentley heeft de Beyond 100-strategie vorige week uitgerold en hierboven lees je natuurlijk alleen het topje van de ijsberg. Meer gedetailleerde informatie over het ambitieuze plan lees je op de website van de Britse autobouwer.

Bentley EXP 100 GT, elektrische auto, supercar, 100 jaar
EXP 100 GT

Wat de Beyond 100-strategie met de aandelen van Bentley gaat doen, moet nog blijken. Feit is dat de aandeelhouders van Ferrari niet zitten te wachten op een elektrische toekomst. Vorige week schoten de Ferrari-aandelen omhoog, na deze ‘geruststellende’ boodschap van CEO Louis Camilleri.

🚘 Check ook: De nieuwe Aston Martin DB11 AMR van Max Verstappen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bentley gaat volledig elektrisch en zegt verbrandingsmotor vaarwel
Sluiten