Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Conor McGregor onder vuur na walgelijke tweet richting Khabib

Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov zijn absoluut geen vrienden. Zowel binnen de octagon als daarbuiten kregen de twee het regelmatig met elkaar aan de stok. Sinds het UFC-afscheid van Khabib leek de rust enigszins terug te keren. Helaas blijkt dat niet het geval, want McGregor heeft op Twitter weer voor onrust gezorgd met een walgelijke tweet.

De tweet (die inmiddels verwijderd is) waar het allemaal om draait, was een reactie op een eerdere tweet van Khabib Nurmagomedov. De vechter uit Rusland liet op 11 juli van zich horen na het gevecht tussen Conor McGregor en Dustin Poirier. Inmiddels weten we allemaal hoe dat duel afliep (zo niet, lees dan eerst dit artikel). Khabib feliciteerde winnaar Dustin Poirier en voorspelde dat de Amerikaan nog voor het einde van dit jaar de UFC-titel gaat pakken.

Conor McGregor stuurt walgelijke tweet richting Khabib

Een hele vriendelijke tweet, maar die begon met een kleine sneer richting Conor McGregor. Bovenaan het bericht van Khabib staat namelijk: “Good always defeats evil”. Hiermee impliceert hij dat Poirier het goede is en Conor McGregor het kwade. Gezien het verleden van The Notorious valt daar zeker wat voor te zeggen. Een reactie van Conor McGregor bleef lange tijd uit, maar nu kwam hij dan toch.

Zoals je hierboven kunt zien reageerde de Ier met een korte tweet. Het enige wat erin stond was: “Covid is good and father is evil?” Hiermee doelt McGregor op de dood van Khabibs vader. Abdulmanap Nurmagomedov overleed op 3 juli 2020 aan de gevolgen van corona. Eerder reageerde Conor McGregor nog respectvol op de dood van Nurmagomedov senior, maar nu zakt hij weer terug naar een ongekend laag niveau.

Fans halen uit naar The Notorious

Conor McGregor zoek regelmatig de grens op. Veel van zijn fans vinden dit vaak prachtig, maar nu gaat hij wel echt te ver. Op Twitter wordt de Ier dan ook stevig aangepakt.

De toekomst van Conor McGregor

The Notorious heeft zichzelf met deze tweet een slechte dienst bewezen. Toch zal hij niet van het podium verdwijnen. Zijn enorme schare aan fans zal hem trouw blijven en de UFC geeft hem altijd een nieuwe kans. Conor McGregor is simpelweg te groot en te veel waard.

Conor McGregor lacht ondanks pijnlijke nederlaag en beenbreuk als laatste

De vraag is alleen wat de toekomst hem gaat brengen. Voorlopig zit hij in het gips, maar er wordt al wel druk gepland. Zo heeft UFC-baas Dana White al laten weten wanneer The Notorious zijn comeback kan maken en tegen wie. Daarnaast is het ook mogelijk dat McGregor de boksring weer ingaat. Zijn management schijnt namelijk in gesprek te zijn met zijn nieuwe aartsrivaal.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.