McGregor begraaft de strijdbijl en steunt Khabib in moeilijke tijd, maar…

Sport kan niet zonder rivaliteit, maar sommige atleten slaan soms een beetje door. Neem bijvoorbeeld de strijd tussen Conor Mcgregor en Khabib Nurmagomedov. Deze twee kemphanen uit de UFC kunnen elkaars bloed wel drinken en zijn al meerdere malen veel te ver gegaan. Gelukkig blijkt zo nu en dan dat ze toch een hart hebben.

Dat is helaas niet vaak het geval. Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov zijn normaalgesproken meedogenloos wanneer ze het met elkaar aan de stok hebben. En dan hebben we het niet over wat er in de octagon gebeurt. Daar houden zij zich (meestal) netjes aan de regels. Dit is helaas niet het geval wanneer ze elkaar via Twitter te lijf gaan.

Conor McGregor bid voor Nurmagomedov

Daar gaan de handschoenen uit en worden harde klappen uitgedeeld. Ook onder de gordel. Niemand is dan veilig. Zo betrok McGregor ooit de vrouw van Khabib in hun geruzie. Alles behalve netjes, maar zelfs de Ier heeft zijn grenzen. Zo bleek deze week toen bekend werd dat de vader van Khabib in coma ligt. Abdulmanap Nurmagomedov worstelt met heftige complicaties door een longontsteking.

De UFC stak de trainer en vader van Khabib via Twitter en hart onder de riem. Conor McGregor reageerde daar vervolgens als volgt op.

Conor Mcgregor laat weten de bidden voor Abdulmanap Nurmagomedov en hoopt dat hij snel herstelt. Verder spreekt hij met veel respect over de vader van Khabib. Zo noemt de Ier hem een geniale vechter en prijst hij de prestaties van Nurmagomedov senior. Tot slot laat hij weten te bidden voor de hele familie en dus ook voor zijn aartsrivaal Khabib.

Van schelden naar steunen

Dit bericht van Conor Mcgregor staat in schril contrast met onderstaande tweet die de Ier eerder deze week de wereld in slingerde. Toen haalde hij hard uit naar zijn Russische rivaal en noemde hem onder andere een rat. Een aantal dagen daarvoor deelde Conor McGregor ook nog een foto van Khabib, maar die tweet verwijderde hij al snel. Helaas voor hem is deze tweet inmiddels door andere weer opgerakeld.

Deze harde strijd buiten de octagon hoort bij deze mannen, maar het is vooral een spel. Meer sensatie betekent meer kijkers en dus meer geld. Natuurlijk zullen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov nooit vrienden worden. De twee liggen elkaar gewoon niet, maar weten ook dat ze elkaar nodig hebben.

McGregor vs. Khabib

Er zullen dus ongetwijfeld nog heel veel ruzies gaan volgen. Toch is het goed om te weten dat, wanneer puntje bij paaltje komt, ze elkaar ook kunnen steunen. laten we hopen dat de vader van Khabib snel herstelt en zo zijn zoon kan bijstaan in aanloop naar het volgende gevecht. Misschien is dat wel tegen Conor McGregor.

Update: de vader van Khabib is zojuist ontwaakt uit zijn coma. Hij is stabiel, maar de situatie is nog steeds zorgwekkend.

Reageer op artikel:
McGregor begraaft de strijdbijl en steunt Khabib in moeilijke tijd, maar…
Sluiten