Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 28 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Crash Verstappen krijgt staartje: mogelijk toch straf Hamilton

De crash van Max Verstappen door vermeend toedoen van Lewis Hamilton krijgt een staartje. Eerder maakte Red Bull Racing al bekend de straf van ‘slechts’ 10 seconden aan te vechten. FIA heeft laten weten dat dit inmiddels gebeurd is.

Red Bull Racing heeft de internationale autosportfederatie FIA gevraagd om herziening van de straf die Lewis Hamilton (10 seconden) kreeg tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone. De Mercedes-coureur reed al snel na de start de bolide van zijn grote rivaal Max Verstappen aan. De Nederlander vloog met een snelheid van 300 kilometer per uur van de baan af in de bandenstapel. Vanuit het ziekenhuis zag hij de Engelsman de overwinning uitbundig vieren.

Red Bull en Mercedes tegenover elkaar in videoconferentie

Red Bull-baas Christian Horner was woest over die manoeuvre van Hamilton en hield vol dat zevenvoudig wereldkampioen de “agressor” was. Hij liet direct al doorschemeren het besluit van de FIA te willen aanvechten. Dinsdag maakte de federatie bekend dat dat is gebeurd.

Mercedes en Red Bull hebben een oproep gekregen voor een videoconferentie donderdagmiddag, in de aanloop naar de Grote Prijs van Hongarije. Dan krijgt het team van Max Verstappen de kans bewijs aan te dragen voor het laakbare rijgedrag van Lewis Hamilton, dat reden zou geven tot heroverweging van de strafmaat.

Max Verstappen vs. Lewis Hamilton

Het is ongemeen spannend dit seizoen in de Formule 1, en na de afgelopen Grand Prix ook nog eens verhit. Ondanks de crash staat Max Verstappen met 185 punten in het klassement nog altijd boven Lewis Hamilton, die op 177 punten staat. De volgende race is de Grand Prix van Hongarije, die komend weekend plaatsvindt. Of de stand in het klassement dan nog hetzelfde is als nu, zal donderdagmiddag wellicht al uitwijzen.

Dat de crash van de frontmannen van Red Bull en Mercedes een ‘onoplosbaar’ probleem in de Formule 1 blootlegt, is in ieder geval duidelijk. Lees daarover meer in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.