Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 8 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Competitief? Zo wordt besparen op je energierekening echt leuk

Meer geld overhouden aan het einde van de maand, wie wil dat nu niet? Zo kun je overbodige abonnementen opzeggen, boodschappen per week doen in plaats van per dag of stoppen met het uitbreiden van je sneakercollectie. Maar dat zijn natuurlijk minder bevredigende opties, je moet er immers iets voor laten. Hoe lekker zou het dan zijn als je eenvoudig kunt besparen op je energierekening zonder dat dit pijn doet.

Pro in spitsmijden

Klinkt bovenstaande je als muziek in de oren en ben jij ook nog een beetje competitief? Dan is een dynamisch energiecontract van Tibber wellicht wat voor jou. Deze energieleverancier hanteert dus dynamische energieprijzen en helpt klanten om efficiënter groene stroom te verbruiken. In de overzichtelijke Tibber-app kun je in een oogopslag zien wat de actuele stroomprijs is. Zo word jij een pro in spitsmijden! En dankzij de uitgebreidere analyse in de app, vergelijk je jouw verbruik gemakkelijk met dat van anderen. Op die manier kun jij nog een leuke extra uitdaging inbouwen voor jezelf. Want hoe leuk is het om te zien dat jij bij de meest efficiënte stroomgebruikers hoort.

Ruime inzage in stroomverbruik

Naast de app zijn er nog andere mogelijkheden om flink te besparen op je energierekening met een dynamische energiecontract. Neem bijvoorbeeld de 34-jarige spitsmijder Tim. Hij is een Brabantse ondernemer met een eigen IT-bedrijf aan huis. Met behulp van een aantal smarthome-apparaten profiteert hij maximaal van de voordelige uren. Maar ook in het handmatig spitsmijden is Tim een echte pro geworden. Met twee elektrische auto’s voor de deur, houdt hij de prijzen goed in de gaten. ‘’Bij andere energieleveranciers had ik voor mijn gevoel te weinig inzage in mijn verbruik. Tibber adverteerde met betere informatievoorziening. En dat bevalt goed, de rest is geschiedenis’’, vertelt Tim.

Lekker stroom besparen met Tibber
Bron: Tibber

En hoe werkt dat dan, spitsmijden met energie? Tim heeft een groot deel van zijn energieverbruik in huis geautomatiseerd. Zo schakelen de zonnepanelen uit wanneer de stroomprijs negatief. ‘’Helaas moeten we wél nog zelf de was in de wasmachine doen en eruit halen’’, lacht Tim. ‘’Maar we letten zeker op wanneer we onze was draaien en we houden de prijzen in de gaten. Al gaan we ook wel voor gemak, je kunt niet op ieder moment de was aanzetten.’’ Het grootste deel van de winst op hun energierekening behalen Tim en zijn vrouw op grootverbruikers zoals de elektrische auto en verwarming. ‘’Door dat verbruik slimmer te sturen, besparen we veel geld.’’

Tibber energieprijzen per uur
Bron: Tibber

Regeren is vooruitzien

Maar moet je dan continu bovenop de Tibber-app zitten om de prijzen te checken? Dat is volgens Tim gelukkig niet het geval. Zo kun je de energieprijzen van de volgende dag al inzien. ”Aan de hand daarvan bepaal ik wanneer het voordelig is om mijn apparaten in te schakelen. Daardoor stel ik weleens het gebruik van de wasmachine of droger uit, vooral als het over 3 of 4 uur aanzienlijk voordeliger is.”

Profiteren met dynamisch energiecontract

Benieuwd geworden naar hoe jij kunt besparen met een dynamisch energiecontract? Hier vind je meer informatie over spitsmijden bij Tibber.

In samenwerking met Tibber

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.