Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De kilo’s aan spiermassa die Chris Evans verloor na Captain America

We schrijven vaak over de bergen die sommige acteurs moeten verzetten om aan het ideaalbeeld van een filmrol te voldoen. Maar wat gebeurt er met het lichaam ná de opnames? Nadat Chris Evans bij Marvel stopte als Captain America, viel hij behoorlijk wat kilo’s af. Dat is onder meer goed te zien in de nieuwe Netflix-film The Gray Man.

Captain America, de favoriete superheld van Amerika, staat bekend als flinke spierbundel. Om aan dit ideale lichaamsbeeld te voldoen, moest Chris Evans behoorlijk wat eten om meer spiermassa aan te maken.

Maar Evans gaan we niet meer terug zien in de rol van Captain America. In de Marvel-serie The Falcon and The Winter Soldier zagen we dat het schild wordt doorgegeven aan Sam Wilson, beter bekend als The Falcon. In dit artikel lees je daar meer over.

Chris Evans 7 kilo lichter na Captain America

Tegenwoordig is Chris Evans een stuk minder vaak in de sportschool te vinden, vertelt hij in een interview met Yahoo Entertainment. “Ik ben zo’n 7 kilo afgevallen. Dat zit zo’n beetje helemaal in spiermassa”, laat de acteur weten. “Elke keer als mensen me zien, vragen ze of het wel goed met me gaat, omdat ik een beetje ben afgevallen. Maar ik hoef gewoon niet zo vaak naar de sportschool te gaan nu.”

steve rogers, chris evans, under armor, captain ameriva, transformaties, marvel, lichaam
Chris Evans als Steve Rogers / Captain America (Afbeelding: Marvel)

Dat was de afgelopen 10 jaar wel anders. Chris Evans vertolkte de rol van Captain America van 2011 (The First Avenger) tot 2019 (Avengers: Endgame). Dit drukke filmschema had een flinke impact op de acteur, vertelt hij. “In die 10 jaar stond er altijd wel een film om de hoek. Als je klaar bent met de ene film, dan is er zes maanden later een persrelease, en zes maanden daarna start je met het filmen van de volgende film.”

Geen spijt

Spijt van de rol heeft de acteur overigens niet. “De rol betekent veel voor me. Ik houd van de mensen, het zijn de beste 10 jaar van mijn professionele leven geweest, zonder twijfel.”

Onlangs schreven we nog over de beklemmende angsten waar Chris Evans de afgelopen jaren mee kampte. Het idee alleen al om zes jaar lang aan een contract met Marvel vast te zitten, zorgde ervoor dat hij een paniekaanval kreeg, vertelt hij in dit interview.

Geen Captain America? Dan had Chris Evans deze Avenger willen spelen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.