Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-trailer van The Gray Man: Avengers-regisseurs schitteren 

De Russo-broers hebben zichzelf al bewezen met films als Avengers: Endgame en Captain America: Civil War, maar doen ze dat opnieuw met The Gray Men op Netflix? Aan de cast zal het niet liggen.

Als je in Hollywood naam maakt kan je beschikken over een sterrencast. Zo ook met The Gray Man die een combinatie lijkt tussen James Bond en The Bourne Identity. Het wordt een nieuwe serie van de broers die ook Avengers: Endgame en Avengers: Infity War maakten.

Sterrenensemble

Zo’n mega-concept heeft een bepaalde streamingdienst wel oren naar. Netflix heeft namelijk zijn duurste film ooit aangekondigd: een spionage-thriller genaamd The Gray Man, met een budget van maar liefst 200 miljoen dollar.

In The Gray Men speelt Ryan Gosling een CIA-agent (Court Gentry) die op nogal duistere zaken duikt bij twijfelachtige agentschappen. Diengevolge dat een oud-collega, een nogal psychotisch persoon, een prijs op zijn dood zet. Hierdoor gaat er wereldwijd een jacht los op Gentry door internationale huurmoordenaars.

Gray Man
Ryan Gosling in The Gray Man. (Afbeelding: Netflix)

Sterrencast

In de film spelen niet ‘zomaar wat’ acteurs: de belangrijkste rol neemt Ryan Gosling op zich, maar wel tegenover Chris Evans als een CIA-agent die de opdracht krijgt om met hem af te rekenen. En dan hebben we het nog niet eens over Ana de Armas (Blade Runner 2049, Knives Out en No Time to Die) en onder andere Regé-Jean Page (zijn leukste rol in Sharknado, maar soit).

Groot succes met een flinke investering van Netflix

Dat is de duurste Netflix-film ooit. Het bedrijf hoopt met The Gray Man een nieuwe franchise op te kunnen bouwen. De James Bond van Netflix? De boekenserie bestaat uit meer dan tien novelles, dus er is genoeg bronmateriaal voor een langlopende filmreeks.

De kans dat The Gray Men aanslaat is dus groot. Zeker ook omdat de Russo’s verliefd zijn geworden op de franchise: “Het is de bedoeling dat de film kan concurreren met elke bioscoop-blockbuster. Het mogen werken met Gosling en Evans is als een droom voor ons. Het idee is om een franchise te creëren en een heel universum uit te bouwen, met Ryan in het middelpunt. We hebben allemaal getekend voor de eerste film, en die moet echt geweldig worden om ons naar de tweede film te leiden”, aldus Joe Russo tegenover Deadline.

The Gray ManCinemaCon - 2019 Big Screen Achievement Awards - Inside
Joe en Anthony Russo. (Afbeelding: VALERIE MACON / AFP)

The Gray Men kan dus wel eens een nieuwe franchise worden naast The Bourne-films, Bond-films en misschien zelfs Mission Impossible-films. Het valt te bezien.

Hoe dan ook neem Netflix een risico om zoveel sterren en zoveel geld naar een eigen productie te smijten, maar we hebben het gevoel dat het wel goed komt met de franchise.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.