Pim Jansen
Pim Jansen Eten & Drinken 24 feb 2023
Leestijd: 5 minuten

Cheflix is het Netflix voor whisky-liefhebbers met deze nieuwe serie

Tijd voor een masterclass op het Netflix voor liefhebbers van whisky en lekker eten. De streamingdienst Cheflix is het proberen waard, en je krijgt tijdelijk gratis toegang met een QR-code op een door jou aangeschafte fles van The Glenlivet. Scrol naar beneden voor de voorwaarden.

Samen met Cheflix neemt Matt Don Griot, industrie-expert en Whisky Brand Ambassador van The Glenlivet, je mee in de wereld van het vloeibare goud. Voor Matt zijn whiskytaboes bedoeld om te doorbreken. Dus verwacht ook cocktails en food pairing.

Wereld Van Whisky op Cheflix

De Wereld Van Whisky is een serie van tien afleveringen, vanaf februari te zien op Cheflix. Gepresenteerd door Matt Don Griot, Whisky Brand Ambassador bij The Glenlivet. Volg hem op zijn reis door Schotland, op zoek naar de beste whisky’s ter wereld. De masterclass schijnt een licht op de iconische distilleerderij The Glenlivet en bevat een exclusief interview met de Master Blender, Sandy Hyslop.

whisky, cheflix, the glenlivet, netflix, nieuwe serie
Matt Don Griot (Afbeelding: Cheflix)

Deze masterclass helpt je met enkele handige tips om door de whiskywereld te kunnen navigeren en het tilt je whiskybeleving naar een hoger niveau, volgens de maker. “Met mijn vader genoot ik van mijn eerste glas whisky en toen voelde ik dat er iets in me loskwam”, zegt hij tegen Manners. “Mijn missie is om mensen te inspireren om de wereld van whisky te verkennen en op hun eigen persoonlijke manier van de drank te genieten.”

Nieuwe serie met 10 afleveringen

De masterclass op het Netflix voor whisky-liefhebbers behandelt alles wat je moet weten, van vatrijping tot proeftips. Cheflix geeft antwoord op het ontstaan van de drank, verklaart waar de naam vandaan komt, en vertelt hoe je een whisky moet kiezen die bij je past.

Aflevering 1 – ‘Water of life’ – het verhaal van whisky

Matt Don Griot duikt in de geschiedenisboeken om te ontdekken hoe het allemaal begon. Interessante les over het ontstaan van jouw favoriete drank.

Aflevering 2 – Het produceren van ’s werelds meest geliefde sterke drank

Cheflix biedt je een kijkje in de distilleerderij en neemt je mee in alle stappen die drie eenvoudige ingrediënten veranderen in het beroemde ‘levenswater’. Van het graanveld tot het glas, deze aflevering geeft een diepgaande kijk op het productieproces.

Aflevering 3 – De wonderen van vatlagering, met Master Blender Sandy Hyslop

Met bijna 40 jaar ervaring, is Master Blender Sandy Hyslop de ideale leermeester om je het belang van de vatrijping uit te leggen. Sandy heeft de prestigieuze titel Director of Blending and Inventory voor alle blended Scotch whisky’s van Chivas Brothers. Hij vertelt alles over het belang van rijping, verschillende vaten en afwerkingen, en wat er in het vat gebeurt dat zo essentieel blijkt te zijn voor de uiteindelijke smaak.

Aflevering 4 – Malts of blends – verschillen uitgelicht

Scotch, malts en blends. Veel namen voor veel verschillende soorten whisky. Ontdek de Schotse whiskygebieden, leer wat de terminologie inhoudt en verken de kunst van het blenden.

Aflevering 5 – Whisk(e)y over de hele wereld

Spel je whisky met of zonder ‘e’? Matt Don Griot helpt je de rijke tradities en uitgebreide producties achter whisky te begrijpen. Er valt veel te leren over de verschillende stijlen van whisk(e)y over de hele wereld.

Aflevering 6 – Hoe kies je je whisky?

Er is een whisky voor iedereen, maar hoe weet je wat je moet kiezen? Deze aflevering van het Netflix voor levenswaterslurpers geeft antwoord.

Aflevering 7 – Tijd voor een borrel: de kunst van het proeven

Geniet altijd van whisky zoals je hem het liefst drinkt en laat niemand je anders vertellen. Matt geeft je op Cheflix zijn tips over hoe je het beste van de drank kunt genieten en welk glaswerk je moet gebruiken. Volg de stappen van neuzen, proeven en genieten. En voeg gerust water of zelfs ijs toe.

Aflevering 8 – Schud de boel op met cocktails

De eerste cocktails ter wereld waren op basis van whisky, tegenwoordig is het een taboe. Maar iet voor Cheflix. Ontdek een paar klassiekers, schud de boel op met wat moderne twists en zet de laatste stap om je whiskybeleving naar een nieuw niveau te tillen. Zodra je deze recepten geproefd hebt, zal dat oude taboe tot het verleden behoren. Proeven is geloven. Check ook de Manners Top 10 whiskycocktails.

Aflevering 9 – Whisky combineren met eten

Matt Don Griot houdt van koken met whisky, soms voegt hij het zelfs toe aan een recept. Kom enkele elegante whisky-spijscombinaties tegen en betreed een wereld van smaakcombinaties. Laat je inspireren door Matt’s suggesties en bekijk zeker het werkboek voor de gedetailleerde recepten!

Aflevering 10: The Glenlivet

Matt belicht zes verschillende expressies van The Glenlivet, elk met hun eigen unieke karakter. Het toont de diversiteit van whisky, zelfs binnen één merk. Het hart van The Glenlivet staat bekend om: fruitig, bloemig en fris. Dit wordt verder aangevuld door unieke vat-invloeden.

Het Netflix voor liefhebbers lekker eten en drinken

De aanbieding om ‘gratis’ Cheflix te kijken loopt van 1 februari tot en met 31 maart 2023 en geldt bij aankoop van een van de volgende producten. The Glenlivet Founder’s Reserve, The Glenlivet Caribbean Reserve, The Glenlivet Captain’s Reserve, The Glenlivet 12 year-old, The Glenlivet 15 year-old en The Glenlivet 18 year-old. Vind de sticker op de doos, ontvang de vouchercode en ga naar deze webpagina om de masterclass te bekijken.

Cheflix is meer dan alleen whisky. Je kunt ook een gewoon abonnement nemen op de streamingdienst vol kooklessen en masterclasses, die je 14 dagen gratis mag uitproberen. Meer informatie vind je hier. Al genoeg abonnementen? Check dan Chef’s Table of Peaky Blinders op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.