Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 1 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Car of the Year 2021: dit is de allerbeste auto van het jaar

Corona heeft al een hoop feestjes verpest, maar de Car of the Year verkiezing ging gewoon door. Vanmiddag werd bekendgemaakt welke auto zich een heel jaar lang de beste mag noemen. Die eer is gegaan naar de Toyota Yaris. Dat is zeker iets om trots op te zijn, want de concurrentie was niet mals.

De zware taak om een winnaar te kiezen, lag in de handen van zestig onafhankelijke journalisten. Waaronder ook onze Autovisie-collega’s Jaco Bijlsma en Peter Hilhorst. Ieder jurylid had 25 punten om weg te geven aan minimaal vijf auto’s. Het maximum aantal punten dat ze mochten geven aan een auto was tien. Er was dus ruimte om te spreiden, en die hebben ze ook nodig gehad. De concurrentie zat namelijk dicht op elkaar. Hieronder vind je de zeven auto’s die dit jaar genomineerd waren voor Car of the Year.

Car of the Year 2021: Toyota Yaris

De Yaris komen we al jaren tegen in de catalogus van Toyota, maar dat heeft de Japanners niet lui gemaakt. Voorheen had deze compacte auto een wat saai imago. Dat is met het nieuwste model zeker niet het geval. Het is een veelzijdige, vlot gelijnde en competente supermini. Zeker als je voor de Toyota Yaris GR gaat. Daar is de jury het blijkbaar volledig mee eens, want de Yaris kreeg de meeste punten en mag zich dus Car of The Year 2021 noemen.

Toyota Yaris Car of the Year 2021
De Toyota Yaris (Afbeelding: Autovisie)

De 6 die het net niet geworden zijn

1. Volkswagen ID.3

De elektrische revolutie is in volle gang. Het komt dus niet als een verrassing dat er ook elektrische auto’s op de lijst stonden. De Volkswagen ID.3 is de bekendste en de elektrische auto die het meest in het oog spring. Met zijn hoge actieradius en value-for-money was de Volkswagen ID.3 dan ook getipt als goede kanshebber voor de Car of the Year 2021.

Volkswagen ID.3 Car of the Year 2021
De Volkswagen ID.3 (Afbeelding: Autovisie)

2. Fiat 500 E

De populairste Fiat is er nu ook volledig elektrische. Dat is een flinke stap, maar wel eentje die uitstekend uitpakt. De iconische Fiat 500 blijkt namelijk een perfecte auto om te elektrificeren. Daarnaast heeft hij ook nog een frisse nieuwe look gekregen. Zoals je in onze test kunt lezen, is het zeker terecht dat de Fiat 500 E genomineerd was.

Fiat 500 E
De Fiat 500 E (Afbeelding: Autovisie)

3. Cupra Formentor

Minder bekend, maar daarom niet minder interessant, is de Cupra Formentor. Cupra is een apart merk dat onder Seat valt en zich vooral richt op sportiviteit. Dat zie en voel je ook aan de Formentor. Deze SUV oog agressief en ook zijn prestaties zijn niet misselijk. Hij is snel en stuurt bovengemiddeld goed voor dit type auto. Een interessante outsider voor de Car of the Year 2021.

Cupra Formentor
De Cupra Formentor (Afbeelding: Autovisie)

4. Citroën C4

De Car of the Year verkiezing is niet compleet zonder Franse inbreng. Deze komt dit jaar van Citroën met hun nieuwe C4. Een opvallend gestileerde SUV-coupé die vooral uitblinkt in comfort en keuze. De Citroën is te verkrijgen als diesel en benzine, maar ook volledig elektrische.

Citroën C4
De Citroën C4 (Afbeelding: Autovisie)

5. Skoda Octavia

Om gekozen te worden tot Car of the Year moet je naar alle monden kunnen koken. Op dat vlak zit het wel goed met de Skoda Octavia. Deze ruime allrounder is perfect voor het gehele gezin, maar heeft wel de uitstraling van een sportieve zakenauto. Daarnaast biedt hij ook nog eens veel value-for-money.

Skoda Octavia
De Skoda Octavia (Afbeelding: Autovisie)

6. Land Rover Defender

Er is een totaal nieuwe Defender het podium opgereden, en die is goed ontvangen. Het is misschien een heel andere auto dan je gewend bent, maar het is nog steeds een echte Land Rover. Verschil is dat hij nu de terrein-battle wint en daarnaast ook niet misstaat in de PC Hoofstraat.

Land Rover Defender Car of the Year 2021
De Land Rover Defender (Afbeelding: Autovisie)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.