Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Marvel ontmoet DC in nieuwe film Chris Evans en The Rock

We zitten volop in een halve hittegolf, maar toch is het nu al tijd om aan de feestdagen te gaan denken. LEGO heeft al de adventskalenders van dit jaar online gegooid en Dwayne ‘The Rock’ Johnson wil dolgraag dé grote kerstfilm van 2024 aan je voorstellen. Of, zoals je Red One ook gerust kunt noemen: een kleurrijke Marvel x DC-crossover. Captain America x Black Adam.

Chris Evans en Dwayne Johnson spelen namelijk de hoofdrol in Red One. Johnson is de Head of Security van de noordpool. In een soort kerstfilm meets Taken-achtige situatie is de kerstman gekidnapt, en zal Johnson alles op alles moeten zetten om de iconische kindervriend op tijd voor kerstmis terug te vinden.

Gekidnapte kerstman en Captain America

Daarvoor schakelt hij de hulp in van ’s werelds meest beruchte bounty hunter: een ‘Level 4 Naughty Lister’, gespeeld door een Chris Evans met zwart geverfd haar. Om maar even te benadrukken dat je niet naar de Marvel-held Captain America aan het kijken bent.

Ook een mooi detail: de kerstman wordt gespeeld door niemand minder dan Whiplash-held J.K. Simmons. Dit keer is het kersticoon geen dikke, bejaarde man, maar een zeer gespierde actieheld. Een kerstman met een sixpack.

De eerste trailer voor Red One belooft kleurrijke en komische actie. Van magische figuren tot zeer creatieve wapens: je hoeft niet op een zoetsappige kerstfilm te rekenen. De toon doet eerder denken aan Deadpool, de Fast & Furious-franchise en de Jumanji-films. Dat is niet geheel toevallig: de regie van Red One is in handen van Jumanji-regisseur Jake Kasdan en het script komt uit de pen van Fast & Furious-veteraan Chris Morgen.

Einde van een tijdperk?

Een hoop grote namen dus, en dat maakt Red One extra interessant. Zowel Dwayne Johnson als Chris Evans hebben de afgelopen paar jaar meerdere (halve) flops moeten incasseren, na een decennium vol megahits waar ze het gezicht van waren.

Voeg daar de berichten aan toe van vorig jaar dat Johnson vaak niet of te laat op de set van Red One aanwezig zou zijn geweest, met een exploderend budget als resultaat, en de kerstfilm ligt opeens extra onder een vergrootglas. Is het tijdperk van de gespierde Marvel/DC-filmheld die geld binnen harkt met een luchtige actiefilm nu toch echt voorbij?

Daar gaan we halverwege november achter komen. Dan komt Red One uit in de bioscopen. Een pittige week, want dan komt ook Gladiator II uit. Twee weken later concurreert Dwayne Johnson met zichzelf: dan hoopt Disney een hit te scoren met Moana II.

Crossover Marvel en DC?

Of we ooit een échte crossover van Marvel en DC krijgen? Lees het hier!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.