Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 8 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

De 5 beste nieuwe series volgens Rotten Tomatoes

In de lijst met beste content van Rotten Tomatoes is een aantal nieuwe series én seizoenen opgedoken. Dit zijn vijf van de beste volgens de gerenommeerde recensiesite.

Het is heel goed voor te stellen dat je met het enorme aanbod aan content (films, series, games) soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kunnen we terugvallen op Rotten Tomatoes, dat door het reviewsysteem je een uitstekend overzicht geeft wat de beste nieuwe series en seizoenen zijn.

De beste series en seizoenen

Van een aantal in deze lijst weten we sowieso al dat ze uitstekend zijn, en gelukkig komen er nog steeds nieuwe seizoenen van uit. Maar er zijn ook zeker nieuwe series die recensenten hoog in het vaandel hebben staan. De Tomatometer op Rotten Tomatoes geeft aan hoe filmrecensenten en -media wereldwijd over een specifieke film, documentaire of serie denken. Hoe meer positieve recensies, des te hoger is het percentage. 100% is de hoogst mogelijke score en komt nauwelijks voor.

1. Better Call Saul (seizoen 6) – 100% op Rotten Tomatoes

Better Call Saul staat nog altijd op zeer hoog in de lijst van Rotten Tomatoes. Gemiddeld krijgt de serie Saul Goodman (gespeeld door Bob Odenkirk) een score van 98 procent. Het zesde seizoen staat zelfs op 100 procent. De show over de advocaat van meth-dealer Walter White (Breaking Bad) is in ieder geval nog mateloos populair.

De serie is in Nederland te zien op (Netflix). Het nieuwe seizoen gaat op 18 april van start.

2. Peaky Blinders (seizoen 6) – 100% op Rotten Tomatoes

Ook dit nieuwe, zesde seizoen scoort 100 procent. De serie gaat over de Peaky Blinders, een bende in Birmingham, en speelt zich vlak na de eerste wereldoorlog af. De serie is losjes gebaseerd op een echte bende, die van de jaren 1890 tot het begin van de 20e eeuw actief was in de stad. Peaky Blinders draait voornamelijk om Tommy Shelby, nog altijd briljant gespeeld door Cillian Murphy. Lees hier meer over het nieuwe seizoen.

Peaky Blinders Tommy Shelby Cillian Murphy sigaret roken series
(Afbeelding: BBC)

Je moet nog even geduld hebben. Seizoen 6 gaat in Nederland pas op 10 juni van start op Netflix

3. Pachinko – 98% op Rotten Tomatoes

Deze Amerikaanse dramaserie is wel een relatieve nieuwkomer. Pachinko is gebaseerd op een New Times-bestseller en draait om een Koreaanse familie. Zij verlaten hun thuisland in de hoop een beter leven te krijgen in Manhattan. De serie is geregisseerd door Kogonada en Justin Chon en geschreven door Soo Hugh.

Er zijn inmiddels vier afleveringen verschenen, die te zien zijn op Apple TV+.

4. Slow Horses – 93% op Rotten Tomatoes

Een andere Apple TV+ serie die uitstekend blijkt te zijn is Slow Horses. Hierbij draait het om de Bitse MI5-agent River Cartwright, die op pijnlijke en publieke wijze een trainingsmissie verknalt. Hij wordt daarom verbannen naar Slough House, een plek waar ook andere verstoten special agents naartoe worden gestuurd. Hier doen ze suf papierwerk onder leiding van de verschrikkelijke baas Jackson Lamb (gespeeld door Gary Oldman). Cartwright komt echter in actie als hij op een complot stuit.

De eerste afleveringen zijn in Nederland te zien op Apple TV+.

5. Severance – 98% op Rotten Tomatoes

Severance draait om Mark, die samen met zijn collega’s toestemming heeft gegeven hun herinneringen tussen werk en privé chirurgisch volledig te scheiden. Mark wordt in zijn privéleven echter opgezocht door een oud-collega die hem erop wijst dat het werk dat hij daar doet verre van koosjer is. Daarom duikt hij in de krochten van het bedrijf om erachter te komen wat er nou écht gaande is.

Severance is in Nederland te zien op Apple TV+.

Mocht je alleen Netflix hebben, dan presenteren we hier een lijst met verborgen pareltjes die allemaal 100 procent scoorden op Rotten Tomatoes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.