Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Onbekend bedrijf belooft ‘snelste auto ter wereld’ met de SD+

Arrera Automobili, onthoud die naam. Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Het bedrijf uit Albanië heeft nog nooit een auto geproduceerd. Maar naast de eerste Albanese hypercar wil het merk met de SD+ direct ook de snelste auto ter wereld bouwen.

De D in de naam SD+ staat voor het Romeinse cijfer 500. Dit staat voor het aantal kilometer per uur dat het model moet halen. De snelste auto ooit heeft een gemiddelde topsnelheid van 447 kilometer per uur.

Spieken bij de Formule 1

Deze snelheid wil het merk halen met een 7.0-liter V8-motor met 1.800 pk en 1.500 Nm koppel op normale brandstof. Dit in combinatie met een gewicht van 1.230 kilogram moet zorgen voor de snelste auto ter wereld.

Om het gewicht van de SD+ zo laag te houden, gebruikt Arrera zoveel mogelijk koolstofvezel. De eigenaar van het merk heeft zich laten inspireren door de front splitter en achtervleugel uit de Formule 1.

De Arrera SD+ heeft een verkoelend logo

Naast afkijken bij de Formule 1, heeft het merk ook zelf nagedacht over slimme oplossingen. Zo is het logo aan de achterkant op een manier ontworpen dat die helpt bij het afvoeren van warme lucht van de motor en het koelen van de oliepomp.

Snelste, auto, ter, wereld, Arrera, SSC, Hennessy, Tuatara, Arrera, SD+, Albaanse, Albanië
(Afbeelding: Arrera)

Het merk zal alle kleine beetjes nodig hebben om de huidige snelste auto  – SSC Tuatara – te verslaan. Na een niet goed gemeten recordpoging reed de Tuatara een gemiddelde topsnelheid van 447 kilometer per uur. Dit model heeft een vermogen van 1.750 pk, 1.305 Nm aan koppel en weegt 1.247 kilogram. In theorie zou de Arrera SD+ dus sneller zijn.

Concurrentie voor de titel ‘snelste auto ter wereld’

Daarnaast blijft de strijd om de snelste auto ook bij de andere merken doorgaan. Zo moet de Hennessy Venom F5 1843 pk leveren. Met deze Hennessy wordt al gereden en deze supercar kan binnenkort wel eens de snelste auto ter wereld worden. De Amerikanen mikken tussen de 500 en 550 kilometer per uur.

Snelste, auto, ter, wereld, Arrera, SSC, Hennessy, Tuatara, Arrera, SD+, Albaanse, Albanië
(Afbeelding: Arrera)

Het wordt dus nog de vraag of de Albanezen met de Arrera SD+ op tijd en snel genoeg zijn. Volgend jaar moet volgens Arrera de nieuwe snelste auto ter wereld onthuld worden. Nu kunnen we enkel nog digitale renders van het model zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.