Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 30 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Trainen als Terminator: de workout van Arnold Schwarzenegger

Trainen als Terminator? De workout van Arnold Schwarzenegger kan ook jouw nieuwe gymroutine worden. In dit artikel lees je wat de filmheld allemaal in de sportschool uitspookt.

Onderstaande informatie werd verzonden in de maandelijkse Arnold Schwarzenegger-nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief deelt de acteur en politicus onder meer inspiratie uit de boeken die hij leest en de documentaires die hij kijkt. In de afgelopen mail deelde hij zijn trainingsschema, waarmee hij op 74-jarige leeftijd nog steeds fit blijft.

De workout van Arnold Schwarzenegger voor zijn borst en rug

De voormalige bodybuilder traint nog steeds zes keer per week. Zijn week begint met een borst- en rugtraining, de dag daarna worden biceps, triceps en schouders aangepakt. En weer een dag later is het legday. Deze volgorde herhaalt zich twee keer per week.

De trainingen van de Terminator-acteur zien er niet meer zo uit als in de tijd dat Arnold Schwarzenegger zo breed mogelijk wilde worden. Er zijn nog steeds zware gewichten in het spel, maar nu wordt er meer gefocust op uithoudingsvermogen en aantal herhalingen dan op kracht.

Dit is deb workout voor rug en borst, haal er gerust inspiratie uit. Trainen als een bejaarde is in dit geval geen schande.

  • Machine Bench Press (20 reps)
  • Lat pull down (20 reps)
  • Machine flys (20 reps)
  • Rows (20 reps)
  • Incline bench (20 reps)
  • Pullover (20 reps)

Hoog in herhalingen, lager in gewicht

Opvallend aan het bovenstaande schema is dat het vrij hoog in herhalingen zit. De verklaring van Arnold Schwarzenegger is logisch. “Ik train niet meer om Mr. Olympia te winnen, ik train om zo fit mogelijk te blijven. Dat betekent dat ik deze oefeningen in circuit-vorm met bijna geen rust tussendoor uitvoer,” vertelt hij. Het bovenstaande trainingsschema wordt dan ook vijf keer herhaald, voordat Schwarzenegger de deuren van de sportschool weer dichtdoet. En jij maar denken dat je snel klaar was met die zes oefeningen.

Wil je de workout van Arnold Schwarzenegger overnemen, maar is het wel jouw doel om wat extra spiermassa aan te maken? Doe deze oefeningen dat niet in circuit-vorm, maar pak zwaardere gewichten waarmee je 6 tot 8 herhalingen kunt uitvoeren.

Welke manier van trainen het beste bij jouw lichaam past, wordt duidelijk in dit artikel over somatotypes: de drie typen lichaamsbouw en hoe te trainen en eten.

Trainen als Thor: 4 lessen van Chris Hemsworth’s personal trainer

Men's Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.