Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Western Apache Junction serveert brute actie in nieuwe trailer

Liefhebbers van westerns vol hersenloze actie opgelet! Later deze maand komt Apache Junction uit, een 18+-actiefilm waarvoor net een nieuwe trailer is verschenen. Red Dead Redemption, de film?

Nu Marvel Studios bijna eigenhandig de complete bioscoopagenda voor de rest van het jaar heeft geclaimd, zou je bijna vergeten dat er nog andere films uitkomen.

Nieuwe western: Apache Junction

Waaronder Apache Junction, een western van Saban Films. Op zijn tijd is er weinig vermakelijker dan je verstand op nul zetten, op de bank gaan liggen en cowboys elkaar verrot zien schieten. De originaliteit of überhaupt kwaliteit is vaak ver te zoeken, maar toch, soms kom je toch een pareltje tegen.

Hopelijk geldt dat laatste voor Apache Junction, een western over een gelijknamige “outpost of lawlessness”, waar dieven, koelbloedige moordenaar en andere criminelen zich ophouden.

Verslaggeefster Annabelle Angel (Scout Taylor-Compton) arriveert er om een artikel over het stadje te schrijven. Ze komt zelf uit de grote stad.

Waar ze vooraf van plan was om enkel te observeren, wordt ze zelf een doelwit wanneer de beruchte scherpschutter Jericho Ford (Stuart Townsend) haar te hulp schiet.

Netflix duidt Afghanistan met Turning Point: 9/11 and the War on Terror

Lage IMDb-scores en brute actie

Nu moet Annabelle haar toekomst toevertrouwen aan een man met een dodelijk verleden, terwijl Jericho vastberaden afstevent op een intense confrontatie in “deze spannende western die een dubbelloops-explosie van actie ontketent.”

Een prima insteek voor een onderhoudende western, zou je zeggen. De regie is in handen van Justin Lee, die na Any Bullet Will Do volop ervaring heeft met het genre. Daarmee heb je ook meteen een red flag te pakken: de beste man maakt over het algemeen B-films die onvoldoendes scoren op IMDb.

Tegelijkertijd zijn het films die wel door het publiek worden geprezen als heerlijke hersenloze avonturen voor een loos filmavondje. Ook Apache Junction kan met een 18+-rating brute actie gaan serveren. Verwacht dus geen ijzersterk plot of Oscar-materiaal, zet je verstand op nul en genieten maar van spectaculaire actie.

Release en nieuwe trailer

Althans, daar hopen we op. Apache Junction komt op 24 september zowel digitaal als in de bioscopen uit. In Nederland zul je de film waarschijnlijk gewoon digitaal moeten scoren op je eigen bank, over een bioscooprelease hier is nog niks bekend.

Check hieronder de nieuwste trailer, die meteen goed de toon zet. De film probeert duidelijk niet meer te zijn dan dat ‘t is, en dat is het beste nieuws dat fans van het betere B-werk zich kunnen wensen.

Western Apache Junction serveert brute actie in nieuwe trailer
⚡ (Afbeelding: Saban Films)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.