Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Adidas en South Park lanceren de ultieme sneakers voor stoners

Adidas is de laatste tijd nogal van de collabs, die we alleen maar kunnen omarmen. Na Star Wars, LEGO en nog een rits samenwerkingen, komen er nu South Park-sneakers.

Niet Eric Cartman, Kenny McCormick, Stan Marsh of Kyle Broflovski staan centraal in de samenwerking, maar de pratende en wiet rokende handdoek Towelie. De sneakers worden op 20 april gelanceerd ter ere van 4/20, een Amerikaanse ‘feestdag’ voor wietrokers.

South Park x Adidas Campus 80

Het model is gebaseerd op de Campus 80, een klassiek model van Adidas. De South Park-sneakers zijn gemaakt van badstof, in de kleur van Towelie. Niet geheel verrassend voelen ze aan als een handdoek.

south park adidas campus 80, sneakers, towelie
(Afbeelding: AdidasOriginals)

Op de tong van de South Park x Adidas Campus 80 zie je de ogen van Towelie, die in normaal licht gewoon wit zijn. Plaats je ze onder UV-licht, dan worden de ogen rood, een bekend bijeffect van wiet roken.

Sneakers vol coole details

Maar de schoenen beschikken over meer leuke extra’s en details. Zo zie je op de binnenkant van de tong twee iconische quotes van Towelie: “I have no idea what’s going on” en “Don’t forget to bring a towel“.

adidas south park campus 80, sneakers, towelie
(Afbeelding: AdidasOriginals)

Aan de binnenkant van zowel de linker als rechter tong zit ook nog eens een sleutelhanger in de vorm van Towelie. De South Park x Adidas Campus 80-sneakers zijn vanaf 20 april voor een verwachte verkoopprijs van 100 euro verkrijgbaar via de website van Adidas.

south park adidas campus 80, sneakers, towelie, 3
(Afbeelding: AdidasOriginals)
south park adidas campus 80, sneakers, towelie, 3
(Afbeelding: AdidasOriginals)
south park adidas campus 80, sneakers, towelie, 3
(Afbeelding: AdidasOriginals)
(Afbeelding: AdidasOriginals)

Towelie

Towelie is een sporadisch terugkerend personage in South Park. Zijn dagelijkse bezigheden bestaan uit het geven van handdoek-gerelateerde adviezen en high worden van marihuana. De pratende handdoek beweert vaak dat drugs zijn geheugen verbeteren en hem slimmer maken.

Zijn meest epische optredens zijn in de afleveringen Towelie en A Million Little Fibers. Laatstgenoemde episode is zelfs helemaal gecentreerd rond de smokende handdoek, zonder dat de vier hoofdpersonages erin voorkomen.

Lees op deze overzichtspagina alles over de vetste sneakers en nieuwe releases van dit moment.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.