Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Adidas brengt de Stormtrooper-sneakers uit 2000 opnieuw uit

De Stormtrooper-sneakers van Adidas komen opnieuw op de markt. De schoenen, gebaseerd op de infanteristen van het Galactisch Keizerrijk uit Star Wars, kwamen in vlak na de eeuwwisseling voor het eerst uit.

Adidas en Star Wars kwamen de laatste jaren met een karrenvracht aan sneakers en andere kleding. Minder bekend is dat het Duitse sportmerk en de sciencefiction-franchise al a long way back gaan, zonder dat ze het destijds zelf doorhadden. In de tijd dat deze schoenen op de markt kwamen, was Star Wars: Episode I: The Phantom Menace (1999) nog maar net uit. In de volksmond werden de stappers dan ook Stormtroopers genoemd.

Adidas Crazy 1 ‘Stormtrooper’

Oorspronkelijk heette het model The Kobe. De basketbalschoenen werden dan ook gedragen door Kobe Bryant, die hiermee een van zijn eerste eigen modellen kreeg. Eerder was al bekend dat de retroschoen opnieuw verschijnt in de varianten ‘Sunshine’ en ‘Metallic Silver’. Nu is ook de ‘Stormtrooper’ aangekondigd.

adidas crazy 1 stormtrooper, sneakers, star wars
👟 (Afbeelding: Adidas)

Het model is zoals gezegd in de volksmond vernoemd naar Stormtroopers, de infanteristen van het Galactisch Keizerrijk uit het Star Wars-universum. Je weet wel, die personages in witte pakken die altijd mis schieten met hun lasergun. De nieuwe Adidas Crazy 1-sneakers zijn, zover wij weten, geen officiële collab. In de Verenigde Staten gaan de sneakers op 21 juli in de verkoop voor 120 dollar. Wanneer de release in Nederland plaatsvindt, is ons nog niet bekend. Wel kun je vanaf 22 juli in Nederland de Crazy 97 kopen.

Star Wars-sneakers

Er zijn naast deze officieuze Stormtrooper-schoenen genoeg officiële collabs van Adidas en Star Wars. Check alleen al de sneakers die geïnspireerd zijn op Grogu, Prinses Leia, Luke Skywalker en Boba Fett. Naast sneakers zijn er tegenwoordig zelfs complete kledingcollecties van beide bedrijven. Zo kwam onlangs deze collab uit rond de lancering The Book of Boba Fett, een Star Wars-serie op Disney+.

adidas crazy 1 stormtrooper, sneakers, star wars, kobe bryant
👟 (Afbeelding: Adidas)
adidas crazy 1 stormtrooper, sneakers, star wars, kobe bryant
👟 (Afbeelding: Adidas)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.