Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 25 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Adidas eert Boba Fett met Star Wars-sneakers Top Ten Hi

Adidas komt weer eens een paar Star Wars-sneakers. Ditmaal staat niemand minder dan Boba Fett centraal.

Het gaat om een vernieuwd ontwerp van het Adidas Top Ten Hi-model, ter ere van de mysterieuze premiejager uit Star Wars, die behoorlijk veel fans heeft voor een karakter dat zo weinig te zien en te horen is. Kenners herkennen direct de kleuren van Boba Fett, die te zien is in de films Episode II: Attack of the Clones, Episode IV: A New Hope, Episode V: The Empire Strikes Back en Episode VI: Return of the Jedi.

​​Adidas Top Ten Hi x Boba Fett

De Adidas Top Ten Hi-sneakers debuteerden in 1979, een jaar voor de release van The Empire Strikes Back. Destijds werden de schoenen gebruikt voor basketbal. Het design is minimalistisch en dat is volgens het Duitse sportmerk de perfecte representatie van Boba Fett. Er zitten zelfs gaatjes in die je huid laten ademen, net zoals in de wapenuitrusting van de premiejager.

adidas, top ten hi, boba fett, star wars, sneakers, 1
(Afbeelding: AdidasNL)

Op het plaatje op de tong van de sneakers is Boba Fett te zien. Op de inlegzool wordt de premiejager op de basis van Lando Calrissian ook getoond, naast een paar stormtroopers. Aan de binnenkant van het klepje van de aangehechte buidel staat zijn beroemde citaat ‘You can run, but you’ll only die tired’. ​​De Star Wars-sneakers zitten in een speciale verpakking. Je krijgt er een poster en extra sierraden voor je veters (links BOBA, rechts FETT) bij.

De Adidas Top Ten Hi x Boba Fett-sneakers zijn vanaf 25 september via de Nederlandse website voor 109,95 euro te koop. Scrol naar beneden voor meer foto’s.

Meer Adidas x Star Wars sneakers

Het is niet de eerste keer dat Adidas en Star Wars hun krachten bundelen. Check ook de sneakers Skywalker x Stan Smith en Stormtrooper x Nite Jogger.

adidas, top ten hi, boba fett, star wars, sneakers
(Afbeelding: AdidasNL)
adidas, top ten hi, boba fett, star wars, sneakers, 5
(Afbeelding: AdidasNL)
(Afbeelding: AdidasNL)
adidas, top ten hi, boba fett, star wars, sneakers, 5
(Afbeelding: AdidasNL)
(Afbeelding: AdidasNL)

👟 Check ook: Vans brengt ode aan The Simpsons met vette sneakercollectie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adidas eert Boba Fett met Star Wars-sneakers Top Ten Hi
Sluiten