Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 8 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Adidas en Star Wars bundelen ‘force’ voor Prinses Leia-sneakers

Als Luke Skywalker zijn eigen Stan Smiths krijgt, dan verdient Prinses Leia haar eigen UltraBOOST-sneakers. Adidas en Star Wars hebben hun krachten weer eens gebundeld.

De samenwerking tussen Star Wars en Adidas heeft al tot heel wat sneakers geleid. In de onderste alinea staan onze favorieten opgesomd. Wat opviel, was dat er tot nu toe alleen mannelijke karakters en robots hun eigen schoenen kregen. Tijd voor een vrouw, en wel de meest iconische uit dat sterrenstelsel hier zover vandaan.

Prinses Leia x UltraBOOST-sneakers

Leia Organa, zoals de prinses officieel heet, is de tweelingzus van Luke Skywalker. Haar ouders zijn Padmé Amidala en Anakin Skywalker en haar pleegvader is Bail Organa. Vanaf de eerste Star Wars-film A New Hope is ze onderdeel van het verhaal. Het personage werd gespeeld door Carrie Fisher, die verder te zien was in The Empire Strikes Back, Return of the Jedi, The Force Awakens, The Last Jedi en The Rise of Skywalker. Ja, dat verdient een paar eigen Adidas UltraBOOST-sneakers.

adidas ultraboost, star wars, prinses leia, sneakers
(Afbeelding: ADIDASxSTARWARS)

De Star Wars-sneakers zijn uitgevoerd in twee witte tinten (krijt en wolk) en beschikken over zwarte details. Het eerste wat in het oog springt, is het artwork op de tong van de schoen, waarop Prinses Leia staat afgebeeld. Minder duidelijk zichtbaar is de scène uit The Empire Strikes Back, die zich afspeelt op de onderkant van de inlegzool. Deze film bestaat bestaat in 2020 veertig jaar. Verder zie je de naam van de prinses op het lipje op de hiel. Iedereen die bekend is met Adidas UltraBOOST weet dat het op deze lichte sneakers voelt alsof je over de wolken loopt. De schoenen zijn vanaf 17 september te koop voor een verwachte verkoopprijs van 159,95 euro. Hou de website van Adidas in de gaten.

(Afbeelding: ADIDASxSTARWARS)
adidas ultraboost, star wars, prinses leia, sneakers, 3
(Afbeelding: ADIDASxSTARWARS)
(Afbeelding: ADIDASxSTARWARS)
adidas ultraboost, star wars, prinses leia, sneakers, 3
(Afbeelding: ADIDASxSTARWARS)

Adidas x Star Wars

Zoals gezegd is Prinses Leia x UltraBOOST niet de eerste vrucht van de samenwerking tussen Adidas en Star Wars. Bekijk ook de sneakers ‘Boba Fett x Top Ten Hi‘, ‘Stormtrooper x Nite Jogger‘ en ‘Luke Skywalker x Stan Smith‘.

Check ook: Lucasfilm-gekte in modeland: 5 unieke collaborations

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adidas en Star Wars bundelen ‘force’ voor Prinses Leia-sneakers
Sluiten