Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Plottwist: 50 Cent bespeelde fans met hints naar GTA 6

Marketing is een kunstvorm. Rapper 50 Cent heeft wanhopige fans die al jaren op GTA 6 wachten op een even frustrerende als slimme wijze naar zijn nieuwe televisieproject geleid.

50 Cent: van muziek naar televisie

Rapper 50 Cent is al jaren nergens meer te bekennen in de hitlijsten. Dat zal de 47-jarige alleskunner echter amper deren, want als producent en acteur heeft hij wel recentelijk flinke successen geboekt. Power, een misdaaddrama dat hij produceert en waar hij een grote rol in speelt, is een groot succes in Amerika. Sterker nog, er staan meerdere spin-offs op de planning.

Curtis James Jackson III, zoals de rapper heet, is anno 2023 dan ook vooral een televisieman. Toch is de rapper niet al te beroerd om zijn status als muzieklegende slim in te zetten. Sterker nog, alle ogen waren afgelopen week op zijn gloednieuwe televisieserie gericht, zonder dat we het door hadden.

GTA 6 onthuld?

Even een stapje terug: 50 Cent plaatste eerder deze maand twee mysterieuze foto’s op Instagram. Beide foto’s toonden het logo van Vice City, een locatie die vaak voorbij komt in Grand Theft Auto, en naar verluidt ook de setting wordt van GTA 6. Voeg daar het bijschrift “ik leg later alles uit” aan toe, en je hebt fans die door het dolle gaan. Zeker toen Curtis vervolgens snel beide posts schrapte, concludeerden fans massaal dat de rapper te vroeg de locatie van en zijn betrokkenheid bij GTA 6 had onthuld.

Samenwerking John Wick-regisseur

Helaas kunnen diezelfde fans de slingers en confetti weer op gaan ruimen. Na radiostilte vanuit kamp 50 Cent heeft Hollywood-vakblad Deadline nu onthuld waar de mysterieuze posts naar hintten. Niet naar Grand Theft Auto, maar naar een nieuwe misdaadserie van Paramount+. Genaamd, inderdaad, Vice City. De show gaat zich afspelen in het Miami van de jaren tachtig, en volgt een groep vrienden die een overval plannen om rond te komen nadat ze uit het leger zijn gezet. Jup, dat klinkt precies als een GTA-plot, maar de serie heeft helaas niks met de grote gamingfranchise te maken. Wel tof: 50 Cent ontwikkelt de serie samen met John Wick-regisseur Chad Stahelski.

En GTA 6 dan?

50 Cent heeft simpelweg briljant gebruik gemaakt van het feit dat hongerige fans al jaren op de onthulling van GTA 6 aan het wachten zijn. Sterker nog, Vice City is zelfs enkel de werktitel van het project. De kans is dus aanwezig dat de titel slim gekozen is om nu aandacht te trekken, en dat het misdaaddrama uiteindelijk anders gaat heten. Well played, 50 cent, well played.

Heb je geen trek in een nieuwe misdaadserie, maar ben je wel benieuwd waar GTA 6 in hemelsnaam blijft? In dit artikel brengen we je op de hoogte, op basis van de laatste ontwikkelingen, geruchten en speculatie.

Leaker onthult releasedatum GTA 6 (mét grote waarschuwing)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.