De 5 lekkerste Nederlandse bockbieren tijdens de herfstmaanden

In deze tijd van het jaar heb je zin in een donker en zwaar biertje. Dit zijn de beste Nederlandse bockbieren, om de herfst en winter mee door te komen.

De herfst teistert ons land met een flinke hoeveelheid regen en gure, grijze dagen. Hoog tijd om de kachel lekker aan te zetten – mits je een vast energietarief hebt – en jezelf te verwennen met een heerlijk roodbruin bockbiertje.

De beste Nederlandse bockbieren

Om je alvast op weg te helpen: dit zijn naar onze smaak de beste Nederlandse bockbieren van dit moment. Check ook onze top 5 lekkerste IPA’s uit Nederland.

1. Uiltje Apfelstrudel Doppelbock (8,3%)

Een lekkere zoetkleffe apfelstrudel van oma, maar dan in biervorm. Apfelstrudel Doppelbock van brouwerij ‘t Uiltje verwent ons met tonen van vanille, slagroom, rozijnen en appel. De ideale remedie tegen het gure herfstweer.

Lees hier meer over het bier.

2. Jopen Johannieter (9%)

Brouwerij Jopen weet ons deze herfst op de wenken te bedienen met een traditionele zware dubbelbok van 9%. Gebrouwen met een grote hoeveelheid geroosterde tarwemout. Een verassende volle smaak van gebrande bitterheid en zoete tonen van chocolade, rozijnen en rood fruit.

Lees hier meer over het bier.

3. Grolsch Gerijpte Herfstbok (6,5%)

De Grolsch Gerijpte Herfstbock mag zeker niet ontbreken in de lijst met beste Nederlandse bockbieren. Deze stevige, rijpe rakker betovert je met zoete hinten van karamel in de neus. Gaat goed samen met gekruide gerechten, pittige of belegen kazen en zoete desserts.

Lees hier meer over het bier.

4. DAVO Weizenbock (8.8%)

Op plek 4 van de lijst met beste Nederlandse bockbieren tijdens de herfstmaanden staat de DAVO Weizenbock. Winnaar van de zilveren medaille in de categorie ‘Beste Speciaalbock van Nederland’ in 2016. De frisse en lichtzure tonen die zo kenmerkend zijn voor een weizen komen prachtig uit de verf, wat dit bier zeer toegankelijk maakt.

Lees hier meer over het bier.

5. Gulpener IJsbock

Last but not least, de Gulpener IJsbock. Deze variant is ontstaan uit de Tarwe Dubbelbock en is tijdens het proces bevroren. Bij het ontdooien is het water gescheiden van het concentraat. Het concentraat is de uiteindelijke IJsbock. Daardoor smaakt dit Nederlandse bockbier zo vol en krachtig met aroma’s van karamel.

Lees hier meer over het bier.

Benieuwd naar de complete top 10 beste bockbieren voor deze herfst, inclusief bieren uit andere landen? Check dan even Bierista. Voor de echte smikkelaars en thuischefs onder ons hebben we ook een aantal heerlijke gerechten geselecteerd met bier als ingrediënt.

5 verrassende gezondheidsvoordelen van bier (met mate)

Reageer op artikel:
De 5 lekkerste Nederlandse bockbieren tijdens de herfstmaanden
Sluiten