Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 19 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn geeft fikse korting op wijn: de top 3 volgens Vivino

Met behulp van een app (Vivino) en een mens (Hamersma) nemen we de wijn in de aanbieding bij de Albert Heijn op de korrel. Zo weet jij welke fles met korting je deze week uit het schap moet trekken.

Albert Heijn heeft deze week een hele sloot wijn in de aanbieding. De wijnen van Stormhoek zouden we links laten liggen. Ze scoren laag op Vivino en volgens Hamersma zitten de rode wijnen vol ‘duistere tannines’ en ‘zure kersen’. Niet goed. Welke wijn wel goed is, lees je in onze top 3.

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 11

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is deze week de top drie: een rosé pakt goud en twee rode wijnen zilver en brons. Vooral op nummer 3 krijg je fikse korting.

1. Cono Sur – Bicicleta Pinot Noir Rosé

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 6,49 euro per stuk naar 9,75 euro voor twee stuks.
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Deze rosé is gemaakt van pinot noir-druiven en komt uit Bio-Bio, een wijnstreek in Chili. Vivino geeft een lekkere score van 3,6 en Hamersma een minstens zo lekkere 8. ‘Niet te zoet gelukkig,’ zegt Hamersma. Verder noteert hij: ‘rijpe aardbei, framboos, licht-kruidig en lekker droog.’ Misschien wat optimistisch, maar hij lijkt ons ideaal voor bij een voorjaarspicknick!

2. Berberana – Red Dragon 2021

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 3,99 euro voor 2,99 euro
Vivino-score: 3.4 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8+

Deze temperanillo uit Spanje heeft zes maanden gerijpt in eikenhout, en alsnog is hij maar 3,99 euro. Deze week zelfs maar 2,99 euro bij Albert Heijn. Toch 25% korting. De Vivino-gebruikers geven hem een redelijke score van 3,4. Hamersma geeft een 8+. Hij vindt hem niet alleen ‘gezellig te drinken op het terras, bij borrel of barbecue’, maar ook ‘bij een deftig diner’. Bovendien geeft Hamersma er een tip bij die wij wel grappig vinden: ‘serveer ‘m in een karaf, en vertel niemand de prijs. Wedden dat iedereen denkt met iets deftigs en duurs van doen te hebben?’ Gaan we uitproberen.

3. Coyam Red Organic Wine

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 17,99 euro per stuk naar 26,50 euro voor twee stuks
Vivino-score: 4.2 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 9

Verreweg de beste score deze week, zowel op Vivino als in de Grote Hamersma, is voor deze wijn uit Colchagua, Chili. Maar liefst vier druiven zitten erin: syrah, carmenere, merlot en cabernet sauvignon. Vivino geeft een voor Vivino-begrippen torenhoge score van 4,2. Hamersma doet er nog een schepje bovenop. Hij geeft een 9. ‘Begint zich te presenteren als een grote wijn. Mag ook wel, want de prijs gaat ieder jaar een klein stukje omhoog’. En dat is precies de reden dat deze Coyam op 3 staat en niet op 1. Ook koop je hem nu met fikse korting − 13,25 euro voor een flesje rood vinden wij te duur. Maar jij misschien niet.

Wijn in aanbieding, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De beoordeling op een schaal van 5 is een goede graadmeter, ook volgens kenners.

Meer een bierliefhebber?

Wil je weten wat het beste bier van Nederland is? Dat treft, want afgelopen week vonden de belangrijkste bierkampioenschappen van Europa plaats. Twee Nederlandse brouwers stalen de show.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.