Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 26 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn plakt fikse paaskorting op wijn: de top 3 volgens Vivino

Met Pasen drinken we symbolisch het bloed van Jezus als we een glas rode wijn inschenken. Dit jaar beelden we ons echter in dat er wit bloed door de aderen van de Verlosser stroomde, want twee van de drie beste wijnen met korting bij Albert Heijn zijn wit. Volgens Vivino en de Grote Hamersma dan hè.

Deze week gooit Albert Heijn naar eigen zeggen hun beste paaswijnen in de aanbieding. Dat willen we nog wel eens zien. We leggen alle wijn met korting van Albert Heijn langs de meetlat van Vivino en de Grote Hamersma. Over de uitslag kan (ook door vertegenwoordigers van Plus of Jumbo) niet worden gecorrespondeerd. Dit is de top 3 beste paaswijnen met korting van Albert Heijn.

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 12

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is voor het aanstaande paasweekend de top drie: twee witte wijnen pakken goud en zilver en een rode wijn gaat er met brons vandoor.

1. Sol y Nieve Verdejo – Viura 2023

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 5,29 euro voor 3,99 euro
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8+

Deze sauvignon blanc komt uit Spanje en heeft een frisse smaak van appel, perzik en citrusfruit. Dit maakt hem lekker om bij de brunch of borrel mee te beginnen. Daarnaast combineert hij goed met pittig eten. De gebruikers van Vivino geven een 3.6 uit 5, een prima score. Hamersma vindt hem ‘frisfruitig’, ‘kruidengeurig’ en ‘opgewekt’. Een 8+ is zijn beloning.

2. Rietburg – Pinot Blanc

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 5,29 euro voor 2,99 euro
Vivino-score: 3.5 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8+

Deze droge witte wijn uit Duitsland is van Weissburgunder gemaakt, maar wijnhuis Rietberg heeft er pinot blanc van gemaakt. Dat kennen nou eenmaal meer mensen. Hoe dan ook smaakt hij alsof je in een sappige peer bijt. Mochten er asperges op het menu staan tijdens de Paasdagen, dan zouden we voor deze Rietburg gaan. De Vivino-gebruikers zijn voor hun doen wederom gul en bedelen deze droge witte wijn met een 3.5 uit 5. Hamersma geeft weer een 8+. Hij acht de wijn vooral geschikt voor wie het ‘fitte witte fruit van rijke peer en een kwiek appeltje weet te waarderen’. En wie waardeert dat nou niet?

3. Terra Viva – Sangiovese

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: van 6,49 euro voor 4,99 euro
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Op drie zetten we deze Terra Viva, een rode wijn die geschikt is voor het moment dat het vlees ter tafel komt. Deze sangiovese uit de Marken is pittig en kruidig en smaakt vooral lekker bij eenvoudig bereide vleesjes. De 1065 beoordelingen op Vivino komen uit op een gemiddelde van 3.6. Hamersma geeft een 8 en wijst ons op de ‘rijpe bitterzure kersen, wat zachtzoete kruiderij en tannines die voor wat houvast zorgen’. Lekker om naar over te stappen na al dat frisse fruit van die twee flesjes wit.

Wijn met korting, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De beoordeling op een schaal van 5 is een goede graadmeter, ook volgens kenners.

Inspiratie nodig voor Paasontbijt?

Twijfel je tussen ei en croissantjes voor bij het Paasontbijt? Laat je dan door ons adviseren! Van de een word je namelijk lelijk en van de ander juist knap.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.