Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 23 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel Nederlanders hebben een Ferrari en dit is de populairste

De heilige graal voor menig autoliefhebber: een Ferrari. Maar hoeveel Nederlanders mogen zich eigenlijk Ferrari-bezitter noemen?

Het goedkoopste nieuwe model van het Italiaanse sportwagenmerk is de Roma en daar ben je een kleine 280.000 euro aan kwijt. Dat geeft maar aan dat Ferrari-rijden niet voor iedereen is weggelegd.

0,02 procent van Nederland is Ferrari-bezitter

Wie ondanks een kleine beurs toch in een Italiaans volbloed wil rijden, kan ervoor kiezen de goedkoopste occasion van het merk in Nederland te kopen. Dat mag dan wellicht een oudje zijn, maar je bent dan wel Ferrari-eigenaar, en hoeveel mensen kunnen dat nou zeggen?

Ferrari FF Huren auto supercar verhuur verhuurder prijs kosten goedkoospte
(Afbeelding: Unsplash)

Een duik in het kentekenregister van de RDW geeft antwoord op die vraag. Op dit moment zijn er 3.830 Ferrari’s geregistreerd in Nederland. Ongeveer 0,02 procent, of anders gezegd: één op de 4.680 Nederlanders heeft auto van het Italiaanse supercarmerk. Kleine kanttekening: dit is het aantal registraties. Er zal natuurlijk een aantal mensen zijn dat meer dan één Ferrari bezit.

Populairste model en kleur

De gemiddelde nieuwprijs van al deze supercars uit Maranello bedraagt 360.000 euro en het gemiddelde vermogen van al deze auto’s bedraagt 454 pk. Met bijna 43 procent is de meest voorkomende kleur – je verwacht het niet – rood, met de ietwat saaie kleur grijs op plek twee. In totaal zijn in Nederland veertig verschillende modellen geregistreerd. De oudste daarvan stamt uit 1948.

Ferrari bezitter hoeveel eigenaren nederland California
De Ferrari California. (Afbeelding: Ferrari)

Met 270 registraties is de California het populairste model, op de voet gevolgd door de Ferrari 360. Die laatste kun je in Nederland voor 3,53 euro per minuut huren. Verder is een interessant gegeven dat van alle modellen in het vaak druilerige Nederland, toch zo’n 33 procent cabriolet is. Een 60 procent meerderheid is coupé.

Bizarre regels voor Ferrari-eigenaren

Mocht je een Ferrari ook hoog op jouw verlanglijstje staan, weet dan wel dat de autobouwer enkele bizarre eisen stelt aan zijn klanten. Misschien toch maar voor die andere Italiaanse supercarfabrikant kiezen. Koop je dit tweedehandsje, dan heb je direct de sterkste occasion van ons land op je oprit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.