Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 16 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Zoveel calorieën verbrand je tijdens de populairste standjes

Afvallen en fit worden kun je het best maar gewoon tussen de lakens doen, al kun je tijdens deze hitte de lakens achterwege laten. Zoveel calorieën verband je tijdens de populairste standjes.

Er zijn veel manieren om thuis calorieën te verbranden en dan hebben we het nu dus niet over deze workouts die je thuis kunt doen. We hebben het in dit geval over oefeningen die je samen met je partner of date doet.

Calorieën verbranden tijdens jouw favoriete standjes

Dat betekent dat de gewichten en yogamatjes in de kast mogen blijven liggen, voor deze oefeningen heb je alleen elkaar nodig. Een bed is in sommige gevallen ook handig. Hoe dan ook: sportief bezig zijn door de liefde te bedrijven is misschien een stok achter de deur voor vastgeroeste stelletjes. We zetten voor jou rij hoeveel calorieën je verbrandt met verschillende standjes.

1. Voorspel

Je kunt meteen het zwembad van genot induiken, maar vaak is het bevredigender om langzaam te wennen aan het hete water. Wat bij voorspel nooit mag ontbreken, is zoenen. Zeker niet als je calorieën wil verbranden, want met een half uurtje tongzoenen verbruik je namelijk al 230 calorieën. Dat is toch al snel 4 à 5 bruine boterhammen.

Vervolgens is het tijd voor de hand- en spandiensten. Hartstikke leuk, maar helaas niet de beste manier om je opgeslagen energie te verbranden. Zo verbrand je tijdens een half uur orale seks maar 60 calorieën en als je het met de hand doet, kom je nog lager uit. Zo moet je vriendin je een uur lang met de hand verwennen om een banaan te verbranden (100 calorieën).

2. Het missionaris standje

Laten we niet te moeilijk beginnen en eerst een echte klassieker onder de loep nemen, namelijk de welbekende missionarishouding. Zeker voor de man, die eigenlijk al het werk moet doen, is dit een goede workout. Afhankelijk van hoe fanatiek je te werk gaat, verbrand je namelijk al snel tussen de 60 en 120 calorieën per kwartier.

3. Doggy style

Voor veel mannen een favoriet. En wel om deze reden. Klinkt misschien vreemd, maar voor veel mannen werkt dit standje der standjes zeer stimulerend. Gelukkig maar, want doggy style is ook nog eens goed voor de lijn. Het versterkt je core en je verbrandt er met een sessie van een kwartier zo’n 110 calorieën mee.

4. De cowgirl

Inmiddels heb jij al de nodige energie verbrand en is het tijd voor een welverdiend moment van rust. Dat betekent dat je bedpartner de teugels mag overnemen voor de cowgirl. Goed voor haar, want als ze een half uurtje flink haar best doet, verbrandt ze zo’n 110 calorieën. Het enige wat jij hoeft te doen, is achterover liggen en genieten van de show.

5. Staand

Onder de douche, in de keuken of waar dan ook, staand de liefde bedrijven kan overal. Van alle voorgaande standjes is dit de beste workout. Je verbrandt er namelijk niet alleen calorieën mee, maar traint ook je spieren. Afhankelijk van het staande standje dat je kiest, train je de beenspieren, het bovenlichaam, je core en verbeter je ook het uithoudingsvermogen. Een klassieke win-win situatie dus.

Wil je gezond bezig zijn, maar heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Ga dan los met deze standjes en zeg die calorieën gedag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.