Redactie
Redactie Life 6 nov 2016

Dit zijn haar favoriete seksstandjes

Je weet wat je lekker vindt in bed en als je een goede lover bent, weet je ook wat je moet doen om jouw dame te behagen. Maar wat nu als je géén vaste partner hebt maar jezelf wel onsterfelijk wilt maken bij de volgende dame die de nacht mag spenderen in jouw liefdesparadijs (of wat nu als je simpelweg een egoïstische vent bent en nooit hebt stilgestaan bij wat zíj nu lekker vindt in bed)? Welnu: op alles is een antwoord, dus ook op de vraag wat de favoriete seksstandjes zijn van vrouwen.

Dorian Solot is een vooraanstaande seksuologe en auteur van onder andere ‘I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide‘ waarin zij stelt: vrouwen laten hun man vaak in de waan dat zij ook een orgasme beleefd hebben of faken zelfs een orgasme. Wat haar betreft, zouden wij mannen beter stil moeten staan bij wat de vrouw lekker vindt. Er is, zo stelt zij, keuze genoeg, want met (een van) deze twintig standjes is het altijd raak. Ook legt zij uit waarom. Wij lichten er vijf uit.

6 Levenslessen van Harvey Specter uit Suits

Missionaris

Deze moéten wij wel noemen omdat-ie zo voor de hand liggend is dat je er waarschijnlijk aan voorbij gaat. Het meestgebruikte standje dat tevens vaak als ‘veilig’ of ‘saai’ wordt aangemerkt, maar dat hoeft volgens Solot helemaal niet. ‘Opvallend genoeg, toen wij vrouwen ondervroegen, was de missionarishouding over het algemeen de favoriet. Er is niets bijzonders aan maar vrouwen geven aan dat zij houden van de intimiteit en het gevoel van het gewicht van hun partner bovenop hen.

Wel een tip voor een goede uitvoering: ga niet recht-in-recht-uit. Een diagonale hoek stimuleert haar beter. Het stimuleren van de clitoris is voor de meeste vrouwen de makkelijkste manier om een orgasme te bereiken.

Reverse cowgirl

Deze vinden wij interessant omdat het spreekwoordelijke mes hier aan twee kanten snijdt. Het kan een heerlijk en vooral spannend standje zijn voor de man, terwijl ook de vrouw hiervan profiteert. ‘Vanwege de eenvoudige en directe stimulatie van de clitoris is dit één van de eenvoudigste standjes om vrouwen een orgasme te bezorgen‘ Zegt Solot.

Spoonen

Het favoriete standje van velen tijdens zo’n heerlijke luie zondagochtend sekssessie, maar spoonen heeft ook een specifiek voordeel voor de vrouw. Dit is geen standje waarbij het draait om diepe penetratie (hoewel mannen die trots opscheppen over het formaat van hun lid ongetwijfeld anders zullen zeggen). Omdat dit standje de voorkant en ingang van de vagina stimuleert, is dit zeer prettig voor de vrouw: in dit gedeelte van de vagina bevinden zich namelijk de meeste zenuwen en dus is dit gedeelte voor de meeste vrouwen het gevoeligst. Bijkomend voordeel van spoonen: je hebt je handen vrij voor eventuele ondersteunende taken.

Rand van het bed

Op de rand van het bed is net even wat spannender dan de missionarishouding en heeft één belangrijk voordeel ten opzichte hiervan: omdat zij met haar bovenlichaam op het bed rust en jij haar billen ondersteunt, kunnen jullie allebei beter sturen. Omdat jij onder een andere hoek bij haar binnenkomt is de basis al goed, maar kan zij zelf nog een beetje tweaken voor optimaal genot. Bij dit standje is het wel belangrijk dat het bed niet té laag is, je moet ook aan jouw eigen comfort denken. Je zult hoe dan ook wat moeten zakken, maar het moet wel ook voor jou fijn blijven.

De spin

Naast dat dit standje uitermate geschikt is om haar maximaal te stimuleren, is dit één van de meest intieme standjes voor haar, aangezien je van dichtbij oogcontact maakt en dicht tegen elkaar aan zit. Ga rechtop zitten met je benen iets gespreid, laat haar dezelfde houding aannemen terwijl zij haar benen over die van jou schuift en zo dicht mogelijk tegen je aan komt zitten. In plaats van jouw normale, stotende bewegingen, wieg je samen heen en weer. Je zult zien dat zij niet alleen geniet van de intimiteit, maar ook eenvoudig de controle kunt pakken.

Reageer op artikel:
Dit zijn haar favoriete seksstandjes
Sluiten