Pim Jansen
Pim Jansen Formule 1 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo kijk je de Formule 1 in Australië op tijd en gratis in Nederland

De grote vraag bij de Formule 1 Grand Prix van Australië is altijd hoe laat die in Nederlandse tijd begint. In dit artikel lees je op welk tijdstip Max Verstappen en zijn volgers de kwalificatie en race in het eerste weekend van april 2023 beginnen. Check ook de tips om gratis te streamen.

De kwalificatie en Grand Prix van Australië op het Circuit in het Albert Park in Melbourne behoort tot onze favoriete Formule-1 races van het jaar. Wekker zetten, fris gedouchte haartjes, koffie en cake, televisie aan en zappen naar Viaplay. Hoe kun je een weekend beter beginnen?

F1-kwalificatie in Melbourne, Nederlandse tijd

Zoals de koffie en fris gedouchte haartjes vast al doen vermoeden, moet je er vroeg bij zijn. De kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix in Australië begint zaterdag 1 april 2023 om 07.00 uur ‘s ochtends (Nederlandse tijd). De voorbeschouwing begint een half uurtje eerder, dat wordt dus vroeg de wekker zetten. De kwalificatie duurt ongeveer tot 08.00 uur ‘s ochtends.

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?

Voor de Formule 1-kijkers die alleen de race volgen, moet de wekker op zondag 2 april 2023 even vroeg gezet worden. De Grand Prix op het Albert Park in Melbourne begint ook om 07.00 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd, en zal naar schatting rond 09.00 uur finishen. Gaat Max Verstappen zijn eerste plek in het klassement verstevigen? Zien we dit weekend Nyck de Vries wat beter presteren? Je zal vroeg uit de veren moeten om het met eigen ogen te aanschouwen.

Gratis streams naast Viaplay en F1 TV Pro in 2023

Ook zin in zo’n gemoedelijk ochtendtafereel, maar heb je geen Viaplay of F1 TV Pro om de Formule 1 te streamen? Check dan de beste gratis F1-streams, al dan niet via een VPN, die we wekelijks updaten. Lees ook wat we wijzer zijn geworden na de training op vrijdag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.