Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze workout met 800 herhalingen slaat geen spier over

Wil je net zo’n lichaam als Chris Hemsworth hebben? Stop dan maar met trainen. Maar met deze workout zet je een stap in de goede richting. Noteer het maar vast op een briefje: 800 reps!

Als er iemand altijd train-motivatie lijkt te hebben, dan is het Chris Hemsworth wel. De Australische acteur tikt inmiddels de 39 jaar aan, maar is fysiek in topvorm. Regelmatig deelt hij een intensieve workoutop Instagram.

De ‘800 reps workout’ van Chris Hemsworth

Chris Hemsworth laat in de onderstaande Instagram-video zien hoe een typische workout er voor hem uitziet. Met deze training wordt geen spier overgeslagen: van armen tot benen en core, na deze workout staat je hele lichaam in vuur en vlam.

Alles wat Chris Hemsworth voor deze training gebruikt, is een barbell van 20 kilo. Is dat gewicht voor jou (nog) te hoog gegrepen? Laat je ego thuis en ga op zoek naar een lichter gewicht. 10 of 15 kilo is bijvoorbeeld een mooi startgewicht. Heb je thuis een barbell? Dan kun je deze training gewoon in je woonkamer uitvoeren. Heb jij die luxe niet, dan zijn er in de sportschool gelukkig talloze barbells te vinden om deze workout na te doen.

Wil jij de workout zelf proberen? De Thor-acteur traint zijn lichaam met de onderstaande oefeningen:

  • 10 x bicep curls
  • 10 x overhead presses
  • 10 x tricep extensions
  • 10 x squats
  • 10 x bent-over rows
  • 20 x single-leg lunges (tien links, tien rechts)
  • 10 x standing twists

Na één ronde ben je er nog niet, vertelt Hemsworth in de video. De acteur herhaalt het bovenstaande circuit namelijk maar liefst tien keer. Tel de herhalingen bij elkaar op, en je komt op maar liefst 800 herhalingen. Verzuurde spieren en flink wat spierpijn naderhand zijn hiermee gegarandeerd.

Meer trainingen van de Thor-acteur

Wil je nog meer trainingen van Chris Hemsworth eigen maken? Deze bodyweight-workout doe je ook gemakkelijk thuis na. Of ga voor deze workout, waarmee de acteur zich klaarstoomde voor Extraction 2.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.