Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Winnie the Pooh is angstaanjagend in eerste trailer horrorfilm

Winnie the Pooh is niet meer het schattige beertje uit je jeugd. Maak kennis met Blood and Honey, een bloederige horrorfilm waarin Pooh een seriemoordenaar is geworden. Nee, het is geen 1 april.

Bij Winnie the Pooh denk je waarschijnlijk meteen aan de koddige versie van Disney, of je ziet de schattige originele boekjes van A.A. Milne voor je.

Winnie the Pooh als seriemoordenaar

Onschuldige avonturen, met aandoenlijke personages die al vele decennia weten te bekoren. Begin er maar alvast aan te wennen dat je de woorden woorden onschuldig, schattig en aandoenlijk binnenkort kunt gaan schrappen.

Ook Winnie the Pooh gaat namelijk met zijn tijd mee. Niet doordat Disney er een modernere versie van maakt, nee, het gaat nog veel verder. De gele beer is binnenkort namelijk een bloeddorstige seriemoordenaar.

De eerste trailer voor Winnie the Pooh: Blood and Honey is verschenen, een regelrechte slasher-film. Dat is een omvangrijk genre van horrorfilms waarin een moordenaar een groep mensen stalkt en vermoordt, meestal met behulp van een mes of een slagwapen.

Winnie the Pooh Blood and honey horror trailer
😲🍿 (Afbeelding: ITN)

Disney en het publieke domein

Normaliter zou Disney hier bovenop springen met een advocatenleger waar je U tegen zegt. Helaas kan de entertainmentgigant in dit geval enkel aan de zijlijn toekijken.

Sinds 1 januari vallen de rechten van Winnie the Pooh namelijk in het publieke domein. Iedereen kan met het personage aan de slag, of je nou een nieuw kinderverhaal wilt schrijven of er dus een bloederige horrorfilm van maakt.

Dan hebben we het over de originele versie van Winnie the Pooh, uit de boeken van A.A. Milne. Disney heeft nog steeds de rechten voor de cartoon-versie van het personage. Zodra je die versie gaat kopiëren kun je alsnog een dwingende brief van dat bedrijf verwachten.

Vergelijk het met Sherlock Holmes: Netflix kan de detective gebruiken in zijn films omdat de eerste boeken van Arthur Conan Doyle tot het publieke domein behoren. Maar toch beargumenteerde het nazaat van de schrijver vorig jaar dat de streamingdienst geld moest lappen. Waarom? Omdat Netflix volgens hen karakter-elementen gebruikte die pas in latere boeken tevoorschijn kwamen, boeken die nog niet in het publieke domein zijn beland.

Geen hoogvlieger

Afijn, terug naar Pooh. In Winnie the Pooh: Blood and Honey volgen we Winnie (Craig David Dowsett) en zijn beste vriend Piglet (Chris Cordell), die op een bloederige rampage gaan nadat hun menselijke vriend Christopher Robin (Nikolai Leon) naar de universiteit vertrekt.

That’s it. Dat is het plot. Meer is in een slasher ook niet nodig. Regisseur Rhys Waterfield sprong bovenop het nieuws dat Pooh in het publieke domein zou belanden en filmde Winnie the Pooh: Blood and Honey in slechts tien dagen.

Verwacht dus geen Oscar-materiaal. Daar gaat Waterfield duidelijk ook niet voor: hij zag opportunistisch zijn kans schoon om een gestoorde horrorfilm te maken die vooral zal scoren vanwege de associatie met Pooh. Daar doet hij ook niet geheimzinnig over.

Winnie the Pooh: Blood and Honey verschijnt 20 oktober 2022 in de Nederlandse bioscopen. Hier is de trailer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.