Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 17 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 10 mooiste vrouwen ter wereld volgens de wetenschap

Schoonheid is subjectief. Wat de één mooi vindt, kan een ander niks vinden. Het is daarom ook onmogelijk om te bepalen wie de mooiste vrouw ter wereld is. Tenzij je er wetenschappelijk naar gaat kijken. Dat heeft cosmetisch chirurg dokter Julian De Silva gedaan. Hij heeft een rekenmodel gemaakt en zo bepaald wie de mooiste vrouwen ter wereld zijn.

Hij heeft hierbij de zogenaamde Greek Golden Ratio als uitgangspunt genomen. Deze theorie is gebaseerd op een wiskundige verhouding die terugkomt in alles wat mooi is in deze wereld. Dit is behoorlijk ingewikkeld, maar het komt erop neer dat wanneer bepaalde elementen de juiste verhoudingen hebben, we dit als mooi beschouwen. Deze theorie heeft hij losgelaten op de gezichten van de mooiste vrouwen ter wereld en daar kwamen een aantal namen uit rollen.

Bella Hadid het dichtst bij perfectie

Met een score van 94,35% staat Bella Hadid bovenaan de lijst. Het Amerikaanse model had deze hoge beoordeling te danken aan haar ogen, wenkbrauwen, neus, lippen, kaaklijn, de vorm van haar gezicht en vooral aan haar kin. Deze is namelijk nagenoeg perfect en kreeg een score van 99,7%. Bella Hadid komt wetenschappelijk gezien dus behoorlijk dichtbij perfectie. Maar dat wisten we eigenlijk al.

Bella Hadid

Bron: AFP / Angela Weiss

Naast Bella Hadid waren er nog een aantal vrouwen die met een goed gevoel hun scores in ontvangst konden nemen. Zo eindigde Beyoncé met een score van 92,44% net achter het supermodel. De zangeres scoorde goed op alle punten, maar het was vooral de vorm van haar gezicht (99,6%) die haar hielp om de tweede plek veilig te stellen. Amber Heard (de ex van Elon Musk) maakt het podium compleet.

Beyoncé

Mooiste vrouwen wetenschap Beyoncé
Bron: AFP / Robyn Beck

Amber Heard

Mooiste vrouwen wetenschap Amber Heard
Bron: AFP / Valerie Macon

De top 10 mooiste vrouwen

Deze drie beeldschone vrouwen wisten een behoorlijk aantal andere prachtige dames achter zich te laten. Op plek vier tot en met tien vinden we namelijk: Ariana Grande, Taylor Swift, Kate Moss, Scarlett Johansson, Natalie Portman, Katy Perry en Cara Delevingne.

Ariana Grande

Taylor Swift

Mooiste vrouwen wetenschap Taylor Swift
Bron: EPA / DJ Johnson

Kate Moss

Mooiste vrouwen wetenschap Kate Moss
Bron: AFP / Loic Venance

Scarlett Johansson

Mooiste vrouwen wetenschap Scarlett Johanson
Bron: AFP / Valerie Macon

Natalie Portman

Mooiste vrouwen wetenschap Natalie Portman
Bron: EPA / Etienne Laurent

Katy Perry

Cara Delevingne

Mooiste vrouwen wetenschap Cara Delevinge
Bron: AFP / Justin Tallis

Praktische toepassing

Dit lijstje vrouwelijk schoon hebben we dus te danken aan dokter Julian De Silva, maar dat is niet waarom hij deze methode ontwikkeld heeft. Hij wil dit rekenmodel vooral gaan gebruiken in zijn praktijk om te bepalen welke plastische ingrepen nodig zijn om iemand nog mooier te maken.

Complex

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.