Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 13 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Droom occasion: klassieke oldtimer Ford Prefect (1951) in perfecte staat

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag hebben we een klassieke en betaalbare tweedehands Ford Prefect uit 1951 voor je klaar staan.

Tweedehands Ford Prefect uit 1951

Heb je altijd de droom gehad om een excentrieke klassieke occasion dan wel oldtimer te bezitten? Wij hebben er eentje voor je klaar staan. Check deze klassieke tweedehands Ford Prefect uit 1951 voor je gevonden die heerlijke ‘maffia vibes’ met zich meebrengt en voor nog geen 10K is op te halen.

Tweedehands Ford Prefect uit 1951 occasion
Bron: Gallery Aaldering

We hebben het hier over een tweedehands Ford Prefect afkomstig van de Britse tak van Ford. Het gaat om de zogenaamde ‘eerste serie’. Dit is het laatste type dat voor de versie met de ‘nieuwe neus’ uitkwam (deze werd ook voor de oorlog geproduceerd) waarbij de koplampen in de voorschermen zitten.

Omdat deze tweedehands Ford Prefect nog het oude design heeft, vinden we hem eigenlijk leuker. Het compacte design van de oldtimer occasion in combinatie met zijn kleurencombinatie, enorme grill, losstaande koplampen en chromen bumpers; niets zou misstaan in films als The Godfather.

Deze klassieke oldtimer occasion ademt nostalgie

Wanneer je de bijzondere saloondeuren van de tweedehands Ford Prefect uit 1951 opent, stap je in een tijdmachine. De cognac lederen banken, het klassieke stuur en het ouderwetse dashboard zorgen voor een heerlijke jaren 50 sfeer. Deze oldtimer occasion mag je eigenlijk alleen besturen in driedelig pak, als je het ons vraagt.

Onder de motorkap van de klassieke Ford Prefect ligt de originele 10HP motor. Wij verwachten dat de oldtimer occasion niet is gemaakt voor een rondje snelweg, maar juist bedoeld is voor een zondagse trip over Nederlandse B-weggetjes. Een racepaard is het niet echt te noemen, een showpaard wel.

Scherpe prijs

Je betaalt namelijk nog geen 10.000 euro voor deze gerestaureerde tweedehands Ford Prefect uit 1951. Zie je deze oldtimer occasion wel zitten, dan moet je 9.950 euro meenemen. De nostalgische oldtimer staat te koop bij Gallery Aaldering en meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.