Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Werknemers Mercedes-Benz krijgen recordbonus na megawinst 2022

Werknemers van Mercedes-Benz krijgen opnieuw een flinke bonus door de winst die het bedrijf in 2022 heeft gedraaid. En dat is geen magere winstdeling, het gaat om een bedrag van 7.300 euro.

Ook vorig jaar kregen werknemers van het Stuttgartse automerk al en flinke bonus. Toen was het nog 6.000 euro. De bonus wordt april uitgekeerd aan zo’n 93.000 werknemers.

Werknemers Mercedes-Benz krijgen recordbonus

Dat Mercedes-Benz zo’n enorme bonus uit kan keren, betekent dat het bedrijf ondanks de chiptekorten flinke winst heeft gemaakt. “Ondanks alle uitdagingen was het boekjaar 2022 positief voor Mercedes-Benz. Er werd onder moeilijke omstandigheden veel gevraagd van onze medewerkers. Het afgelopen jaar hebben onze collega’s veel bereikt. Zij zijn immers degenen die elke dag hun best doen en de strategie van het bedrijf tot leven brengen”, aldus Ergun Lümali, voorzitter van de algemene ondernemingsraad van Mercedes-Benz Group. De exacte winst over 2022 is nog niet uit de doeken gedaan.

“Met de winstdeling op recordniveau willen we onze speciale dank uitspreken voor de enorme flexibiliteit en onvermoeibare inzet en de medewerkers op gepaste wijze laten deelnemen aan het succes van het bedrijf”, zegt Lümali.

Volledig elektrische toekomst

Hoewel het dus goed gaat met Mercedes-Benz, is er een flinke verandering aanstaande. Vanaf 2030 wil het bedrijf enkel nog elektrische auto’s bouwen, mits marktomstandigheden het toelaten. Mercedes is nu al druk bezig met de transitie naar volledig elektrisch en heeft al veel elektrische modellen rondrijden.

Rijden met de Mercedes-Benz Vision EQXX

Autovisie reed al in veel elektrische auto’s van het merk. De bijzonderste, de Vision EQXX. De elektrische auto kan meer dan 1200 kilometer rijden op een acculading. Niet omdat zijn accu zo extreem groot is, 100 kWh aan bruikbare energie, maar omdat de auto licht en extreem gestroomlijnd is. In onderstaande video neemt Dries van den Elzen je mee in de EV.

Bekijk ook de Mercedes die door Roger Federer is ontworpen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.