Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Zuid-Koreaanse robot verovert Netflix met nieuwe nummer 1-hit

Een Zuid-Koreaanse robot is zowel Christian Bale met The Pale Blue Eye als Daniel Craig met Glass Onion: A Knives Out Mystery de baas. JUNG_E verovert Netflix en sinds de release al de best bekeken film wereldwijd. Maar is de Original het kijken waard?

Na Squid Game, All Of Us Are Dead en The Silent Sea was het wel weer eens tijd voor een Zuid-Koreaanse hit op Netflix. Ditmaal is het alleen geen serie, maar een film.

Zuid-Koreaanse robot JUNG_E op Netflix

JUNG_E is een Zuid-Koreaanse sciencefictionfilm van Netflix die zich afspeelt in een een post-apocalyptische nabije toekomst. Een AI-onderzoeker probeert een burgeroorlog te beëindigen door de hersenen van een oorlogsheld te klonen: die van haar moeder.

De oude versie van het hoofdpersonage wordt gespeeld door de 56-jarige Kang Soo-yeon, die de bijnaam ‘Korea’s eerste superster’ draagt. De jonge versie van Yun Seo-hyun wordt gespeeld door de 10-jarige Park So-yi, die je misschien herkent uit de Zuid-Koreaanse Netflix-serie Little Women. Dan is er nog robot JUNG_E/Jung-yi, die gespeeld wordt door Kim Hyun-joo (Trolley).

Best bekeken film heeft matige recensies

De film is 21 januari in première gegaan op Netflix en sedertdien is het volgens filmdatawebsite Flixpatrol de meest gestreamde film wereldwijd. In Nederland neemt JUNG-E een tweede plaats in, op het moment van schrijven. België is al volledig om; daar staat de film fier bovenaan.

jung_e, zuid-koreaanse robot, best bekeken film, netflix, korea
JUNG_E (Afbeelding: Netflix)

Op de redactie van Manners heeft nog niemand tijd gehad voor de Netflix-film, maar middels andere recensenten krijgen we een redelijk beeld. Rotten Tomatoes is onder zowel filmcritici als het publiek goed voor een score van 64%. Niet bijster hoog. De een noemt het “kwalitatief goede sciencefiction”, de ander vindt het “niet echt origineel”. IMDb geeft een rating van 5,4 uit 10.

We zouden zeggen: oordeel vooral zelf. De Zuid-Koreaanse film JUNG_E is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.