Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 4 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het contract van Ronaldo is een lachertje naast dat van Messi

Cristiano Ronaldo is de meest succesvolle voetballer van deze eeuw. Ziet hij dit terug in zijn salaris? Natuurlijk. Maar wat verdient hij precies? En hoeveel is dat in vergelijking met het contract van zijn eeuwige rivaal Lionel Messi?

Afgelopen dinsdag bracht Cristiano Ronaldo met twee doelpunten voor Juventus zijn carrièretotaal op 763. Daarmee is hij mondiaal topscorer aller tijden. Daar mag wel een mooie vergoeding tegenover staan, toch?

Nadat vorige week het megacontract van Lionel Messi op straat kwam te liggen, zijn we benieuwd hoe goed Cristiano Ronaldo eigenlijk verdient.

Wat verdient Cristiano Ronaldo bij Juventus?

In tegenstelling tot het contract van Lionel Messi ligt dat van Cristiano Ronaldo niet op straat. Hoeveel hij precies verdient, blijft dus gissen en de bedragen die op internet zijn te vinden variëren. Laten we kijken naar de schatting van het doorgaans goed ingevoerde Forbes. Na negen jaar bij Real Madrid te hebben gevoetbald, tekende Ronaldo in 2018 een contract bij Juventus voor vier jaar. Daarbij zou hij salaris hebben ingeleverd en nu nog ‘maar’ 64 miljoen dollar (53,4 miljoen euro) per jaar verdienen. Zijn contract loopt af in de zomer van 2022, maar naar verluidt wil Juventus hem belonen met een extra jaar.

Ronaldo is altijd nog een van de best betaalde voetballers ter wereld, maar die 53 miljoen euro staat natuurlijk in schril contrast met de 131 miljoen euro die Lionel Messi per jaar opstrijkt bij FC Barcelona. In maart vorig jaar ging de Portugese superster zelfs akkoord met wéér een loonsverlaging, dit keer vanwege corona. In 2020 leverde hij 4,24 miljoen dollar in, waardoor er dat jaar ‘maar’ 60 miljoen dollar op zijn rekening werd geschreven.

Meer inkomsten naast zijn contract dan Messi

Daar zal hij overigens niet echt om hoeven huilen, want de voetballer is de koning van endorsements en sponsorship deals. Ter illustratie: hij heeft een levenslange deal met sportmerk Nike voor 1 miljard dollar (834 miljoen). Daarnaast verdient hij met één schamele Instagram-post naar schatting 881.603 euro, meer dan alle andere sporters. Cristiano Ronaldo boert daardoor goed genoeg om de eerste voetballer te worden die de mijlpaal van miljardair bereikt. Voor Messi zal dit ook niet lang meer duren, vermoeden we.

De pijnlijke tekenen van verval in het keizerrijk van Cristiano Ronaldo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.