Alrik de Jong
Alrik de Jong Life 4 feb 2020

Ronaldo is eerste mens met 200 miljoen Instagram-volgers: dit verdient hij

Als je vraagt welk mens op aarde de meeste volgers op Instagram heeft, zullen velen Kylie Jenner of Kim Kardashian zeggen. Niets is minder waar. Cristiano Ronaldo is de eerste mens met 200 miljoen followers.

In juli 2018 werd Cristiano Ronaldo door Juventus voor ongeveer 100 miljoen euro gekocht van Real Madrid. Zijn jaarsalaris bij de Italiaanse voetbalclub is 30 miljoen euro, 18 miljoen meer dan Matthijs de Ligt per jaar verdient. Maar met alle sponsorgelden en de 200 miljoen volgers op Instagram is dat al lang niet meer de hoofdmoot van zijn inkomen.

Cristiano Ronaldo heeft 200 miljoen Instagram-volgers

Het beroep influencer is niet zo maar ontstaan. Met Instagram kun je geld verdienen. Hoe meer volgers, des te meer je waard bent. Ook op dit vlak is Cristiano Ronaldo dus een absolute koning. Trots wijdde hij dan ook een post aan zijn nieuwe mijlpaal. “Wow 200 million!!!. Thank you to each and every one of you for sharing this journey with me every day!!

Goed, 200 miljoen volgers op Instagram, wat vangt dat? Volgens onderzoeksbureau Hopper is Cristiano Ronaldo per betaalde post omgerekend 881.603 euro waard. Dit bedrag is gebaseerd op zijn profiel in 2019, dus het zal alleen maar opgelopen zijn. Ja, dan zouden wij ook wel eens met nieuwe merk groene thee poseren.

Meer inkomsten als influencer dan als voetballer

Iemand die een beetje kan rekenen, snapt Cristiano Ronaldo niet zo veel betaalde posts per jaar hoeft te delen om meer te verdienen als influencer dan als voetballer. Statista rekende uit dat de voetballer het afgelopen jaar 43,2 miljoen euro verdiende met Instagram. Nu hij de mijlpaal van 200 miljoen volgers op Instagram is gepasseerd, zal dat in 2020 alleen maar meer worden.

Tja, en wat doe je met al dat geld? Juist, héél dure horloges en nóg duurdere horloges kopen. Je moet wat.

? Check ook: De 10 best betaalde sporters per social media-post in 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ronaldo is eerste mens met 200 miljoen Instagram-volgers: dit verdient hij
Sluiten