Dit verdient Lionel Messi per seconde bij FC Barcelona

De hele wereld weet nu dat Lionel Messi een krankzinnig salaris heeft bij FC Barcelona. Maar hoeveel verdient hij per seconde?

Volgens velen is Lionel Messi de beste voetballer ter wereld. Dat daar een bijpassend hoog salaris bij hoort, is logisch. Uit schattingen bleek al dat hij de best verdienende sporter wereldwijd in 2019 en 2020 was. Maar hoeveel hij precies verdient bij FC Barcelona, was tot afgelopen zondag niet bekend. De Spaanse krant El Mundo kreeg het contract van de sterspeler in handen en pakte groots uit met het nieuws dat Messi in vier jaar tijd meer dan 555 miljoen euro heeft ontvangen.

We rekenen voor de grap even uit hoeveel dat per seconde is. Leuk om aan je collega’s en vrienden te vertellen

Totale salaris Lionel Messi

Messi heeft een jaarsalaris van 138 miljoen euro, en daarbij zijn de bonussen nog niet eens meegerekend. Bovenop die 138 miljoen euro ontving hij ook nog eens een tekenbonus van 115 miljoen en een loyaliteitsbonus van ongeveer 78 miljoen euro.

Een week geleden kwam Barcelona nog negatief in het nieuws vanwege de grote financiële problemen. De voetbalclub zou nog 266 miljoen euro hebben openstaan bij banken en de voetballers zouden nog 164 miljoen euro aan salaris tegoed hebben. De krant El Mundo noemt het hoge salaris van Messi dan ook ‘El contrato faraónico que arruina al Barça’, het bizarre bedrag dat Barcelona ruïneert. Messi is volgens de Madrileense krant de boosdoener van de financiële problemen van de club. De krant laat daarbij de marketinginkomsten voor de club en stad links liggen.

Het salaris van Messi bij Barcelona per seconde

Hoe bizar dat salaris van Messi trouwens echt is, blijkt als we een nieuwe rekensom gaan maken. Zoveel verdient Messi per maand, week, dag, uur, minuut en seconde.

  • Per maand verdient Messi namelijk 11,5 miljoen euro.
  • Per week verdient hij 2,64 miljoen euro.
  • Per dag verdient hij een indrukwekkende 378.082 euro.
  • Per uur verdient Messi nog steeds een mooie 15.753 euro.
  • Per minuut is dat 262 euro.
  • Per seconde verdient hij 4,36 euro.

Wauw, per seconde verdient hij door zijn basissalaris bij Barcelona alleen al 4,36 euro. Daar zijn de bonussen en het geld dat hij binnenharkt dankzij sponsoren en Instagram-posts nog niet eens meegerekend.

Koeman: ‘Heb respect voor Messi’

Trainer Ronald Koeman heeft het zondag na de thuiswedstrijd van FC Barcelona tegen Athletic Club opgenomen voor zijn sterspeler. “Wie het contract en het salaris heeft gelekt, heeft slechte intenties en is erop uit om FC Barcelona schade toe te brengen”, zei Koeman op de persconferentie na de wedstrijd. “Als iemand binnen de club de dader is, dan heeft hij geen toekomst meer bij FC Barcelona.”

“Messi heeft zich al jaren geleden bewezen door de club met zijn geweldige spel aan meerdere prijzen te helpen. Zonder hem blijven er weinig titelaspiraties over”, voegt Koeman daar aan toe. “We weten al heel lang dat Messi de beste speler ter wereld is en we moeten respect hebben voor wat hij allemaal bij Barcelona heeft gedaan. We moeten nu gefocust blijven, een eenheid uitstralen en vergeten wat er is gepubliceerd.”

Deze zomer loopt het vierjarige contract van Messi af en is het klaar met het bizar hoge salaris en de 4,36 euro per seconde. De kans dat de voetballer gaat bijtekenen, lijkt klein.

Lees ook: Dit is het gemiddelde jaarsalaris per leeftijd in Nederland

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Reageer op artikel:
Dit verdient Lionel Messi per seconde bij FC Barcelona
Sluiten