Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 7 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Het wagenpark van Mark Zuckerberg: saaie auto’s en één supercar

Mark Zuckerberg ken je waarschijnlijk als oprichter van Facebook (inmiddels Meta). Hij heeft een vermogen dat geschat wordt op 57,8 miljard dollar (2022). Een deel van zijn geld investeert hij in een mooi wagenpark met leuke auto’s.

De ondernemer was ooit de ‘snelst verdienende jonge miljardair’. Deze titel moest hij vorig jaar afstaan aan Sam-Bankman Fried, een destijds 29 jaar oude cryptomiljardair.

Het wagenpark van Mark Zuckerberg

Ondanks dat hij deze titel kwijtraakte, is Mark Zuckerberg een van de meeste invloedrijke mannen ter wereld. Dan mag je wel een mooiere auto in je wagenpark hebben dan een basic Honda. Aan de andere kant: bescheidenheid siert de mens.

1. Honda Fit

De Meta-baas is meerdere keren gespot in een Honda Fit. In Europa bekend onder de naam Honda Jazz.

Mark Zuckerberg, Auto's, wagenpark, facebook
(Afbeelding: Wheelsage)

De Japanse stadsauto van de Facebook-oprichter beschikt naar verluidt over een 1.5 liter viercilinder met 130 pk. De auto trekt in 9 seconden op naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt zo’n 185 kilometer per uur.

2. Acura TSX

Jawel, nog een Honda. Tenminste, Acura is een luxemerk van het Japanse concern (een beetje wat Lexus voor Toyota is). Toch is het de TSX die deel uitmaakt van het wagenpark van Mark Zuckerberg, in verhouding tot zijn vermogen, niet echt een luxe auto.

Mark Zuckerberg, Auto's, wagenpark, facebook
(Afbeelding: Wheelsage)

Onder de motorkap ligt wel een sterke krachtbron. De 3.5 liter V6 produceert 280 pk. Hiermee sprint de TSX in zo’n 8,6 tellen vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt net iets boven de 220 kilometer per uur.

3. Pagani Huayra

Van een heel andere orde is de Pagani Huayra. Dit is dan ook de meest exclusieve auto uit het wagenpark van Mark Zuckerberg.

(Afbeelding: Autovisie)

Slechts honderd exemplaren zijn er gebouwd, allemaal voorzien van een V12 van Mercedes-Benz met 730 pk en 900 Nm koppel. Met een topsnelheid van ongeveer 370 kilometer per uur en een nul-naar-honderd-sprint van 3,2 seconden is deze Italiaanse krachtpatser de meeste auto’s de baas bij het stoplicht.

4. Volkswagen Golf GTI

Als je een snelle hatchback wil, dan is de meest voor de hand liggende keuze vaak een Golf GTI. Het is niet vreemd dat dit model zo populair is. De auto is immers relatief betrouwbaar, snel en erg leuk om te rijden.

(Afbeelding: Autovisie)

Mark Zuckerberg heeft een exemplaar van de zesde generatie, met een 2.0 liter viercilinder goed voor 210 pk en 280 Nm koppel, in zijn wagenpark. Met deze motorisering haal je een topsnelheid van 240 kilometer per uur, de sprint van 0 naar 100 kilometer per uur wordt verslonden in 6,9 tellen. Blijven leuke auto’s, die golfjes.

5. Infiniti G Sedan

Wat Acura voor Honda is, is Infiniti voor Nissan. Mark Zuckerberg heeft een G Sedan van het merk in zijn garage, een auto die nooit origineel in Nederland is geleverd.

(Afbeelding: Wheelsage)

Onder de motorkap ligt een V6 met een slagvolume van 6 liter. Hiermee haalt de auto uit het wagenpark van Mark Zuckerberg een topsnelheid van bijna 250 kilometer per uur. Voor de nul-naar-honderd sprint neemt de sedan zo’n 5,2 seconden de tijd.

De auto’s van Bill Gates

Er zijn meer techmiljardairs met een mooi wagenpark. Ook Bill Gates heeft mooie auto’s in zijn garage staan. Check ook de autocollectie van Bill Gates.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.