Metro
Metro Glory 26 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom Ben Saddik ‘sorry’ zei tegen Rico Verhoeven na de KO

Jamal Ben Saddik heeft na het epische gevecht van afgelopen weekend zijn excuses aangeboden aan Rico Verhoeven. Maar niet voor de enorme klap die hij Verhoeven gaf, waardoor het linkeroog van de Nederlandse topkickbokser bont en blauw raakte. Ben Saddik verontschuldigde zich voor een incident dat al in 2017 plaatsvond.

De Belgisch-Marokkaanse kickbokser spuugde destijds bij de staredown Rico Verhoeven in het gezicht. Daar heeft Ben Saddik nu spijt van. Na het loodzware gladiatorengevecht tussen de twee, die Rico Verhoeven dit weekend won, kwamen de excuses. Bij Jinek zegt Verhoeven dat hij de excuses „met beide handen heeft aangenomen”.

Rico Verhoeven: ‘Zo vermoeiend’

Voor hem is de kous nu af. „Het is zo vermoeiend om constant maar een vervelend, geïrriteerd gevoel naar iemand te hebben”, aldus Verhoeven aan tafel bij Eva Jinek. Hij is blij dat hij nu van dat gevoel verlost is. Na het spuugincident vier jaar geleden haalde Rico Verhoeven nog uit naar Ben Saddik, die volgens hem een ‘oprecht slecht mens’ was. Ook Ben Saddik gooide met modder.

Datum en tegenstander volgende titelgevecht Rico Verhoeven lijkt al zeker

„Helpt dat dan niet? Is zo’n vervelend gevoel naar iemand toe niet juist een motor om iemand te slopen?”, vraagt Jinek aan Verhoeven. „Het lijkt mij makkelijker om iemand te slopen als je hem oprecht een slecht mens vindt, bijvoorbeeld vanwege dat spugen. Ik zou denken: ‘Gast, ik ga je nu echt even de les lezen’.”

Rico Verhoeven zegt zo’n gevoel helemaal niet nodig te hebben. „Ik vecht vooral op mijn drive om de allerbeste te zijn.” Hij weet zeker dat een vervelend gevoel naar iemand toe juist niet helpt. „Je moet bij zulke wedstrijden gefocust zijn en het liefst gebeurt daarbuiten niks. Als je emotioneel wordt, ga je fouten maken.”

Verhoeven en Ben Saddik weer positief over elkaar

Beide vechters lijken de strijdbijl definitief te hebben begraven. Op Instagram hebben de vechters louter positieve woorden voor elkaar over. Eergisteren bedankte Jamal Ben Saddik Verhoeven voor de kans op een „historisch gevecht, dat zeker de geschiedenisboeken ingaat”. Hij noemt Verhoeven een ‘echte krijger’ en hoopt dat nu de strijdbijl begraven kan worden.

Daarop reageert Rico Verhoeven: „Om een geweldig gevecht aan te gaan heb je iemand nodig die het maximale uit je haalt en dat deed Jamal Ben Saddik. Het was een eer om de ring te delen en samen hebben we geschiedenis gemaakt.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.