Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Hebbedingen 26 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Review: Teufel BOOMSTER is een speaker die zijn naam eer aandoet

Teufel heeft de derde generatie van de geliefde BOOMSTER bluetooth-speaker uitgebracht. Deze indrukwekkende speaker is op alle fronten verbeterd en heeft op veler verzoek nu ook spatwaterbescherming gekregen, zodat het geen probleem is als er ineens een bui valt. Manners testte hem.

Ook bij deze verbeterde BOOMSTER merk je direct dat Teufel groot geworden is met het bouwen van kwaliteitsspeakers. De BOOMSTER is een flinke jongen, je zet er echt wel even een statement mee op tafel (of op je schouder). Met zijn stoere uiterlijk oogt hij als een beest dat smeekt om ontketend te worden, zodat hij zijn superpowers kan vertonen. Een allesvreter ook, alle genres die ik afspeel, komen fantastisch tot hun recht. Het geluid is ijzersterk.

Buitenspelen met de Teufel BOOMSTER

Het ontwerp vind ik ook echt opvallend mooi, te beginnen met de behuizing en de handgreep. Bovenop vind je een fraai weggewerkt en intuïtief bedieningspaneel met voelbare knoppen. Dat doet denken aan de MOTIV GO, een ander spatwaterdichte speaker van Teufel. Zei ik spatwaterdicht? Zeker. Gooi hem niet meteen in de rivier, maar speel er gerust mee buiten. Moeiteloos overleefde hij de waterdamp in de badkamer en een flinke regenbui in mijn tuin.

De nieuwe Teufel BOOMSTER is een krachtpatser met topgeluid en veel extra’s
Stoer design en spatwaterdicht (Afbeelding: Teufel)

Mijn badkamer toverde ik om tot een wellness centrum door mijn favoriete playlists met dromerige saunamuziek tijdens het douchen op te zetten. Het is maar goed dat ik doorgaans koud douche, anders was ik waarschijnlijk de tijd vergeten en was ik uren met mijn ogen dicht onder de douche blijven staan.

De ultieme partystarter

Net zoals zijn voorganger, zit ook in deze BOOMSTER een subwoofer en een echte bas-driver. Nieuw is dat die extra wordt versterkt met twee passieve basmembranen. Daarnaast is de Dynamore-technologie ook toegevoegd. Deze maakt het geluidspanorama nog breder, nog meer stereo. Met bonzend hart selecteerde ik dat überchille dancetrack waarop ik onlangs nog los was gegaan in een beachclub op Ibiza.

Vervolgens draaide ik het volume helemaal open en wachtte. Voorspelbaar genoeg kwam mijn vriendin aanlopen om te vragen waarom ik de muziek zo idioot hard had gezet, maar niets van dat al. Voor mijn ogen ontstond een dansvloer en binnen no time stonden mijn zoons met mijn vriendin uit hun dak te gaan.

indrukwekkende alleskunner

Dat was het moment dat ik besefte dat de kracht van deze speaker, uitgebreid met het extra brede bereik van de Dynamore-technologie, in staat was om met gemak de hele ruimte te vullen. En het gevoel te geven dat je in een discotheek bent.

Het bluetooth-signaal bleek uitstekend, zelfs als ik naar de andere kant van mijn huis liep, werd de verbinding niet verbroken noch stoorde hij. Dat is wel een behoorlijke verbetering ten opzichte van de begintijd van bluetooth en dat is prettig, want dan hoef je je geluidsbron (vaak je smartphone) niet altijd naast de speaker te laten liggen.

De nieuwe Teufel BOOMSTER is een krachtpatser met topgeluid en veel extra’s
Intuïtief bedieningspaneel met voelbare knoppen (Afbeelding: Teufel)

Zelfs toen ik even geen geluidsbron had, kon ik de BOOMSTER gebruiken, want dankzij de degelijke antenne en de ingebouwde radio-ontvanger kon ik via FM of DAB+ genieten van goed geluid. Als ie volledig opgeladen was, kregen we hem niet leeg in een sessie, zelfs niet als we hem de hele middag en avond aan lieten staan. Dat kan kloppen, want volgens de fabrikant heeft hij een batterijduur van 18 uur.

Nog even een paar geinige extraatjes: ju kunt mobiele apparaten opladen aan de Teufel BOOMSTER, dus hij fungeert stiekem ook als battery-pack. Daarnaast kun je de bluetooth-speaker verbinden met een tweede BOOMSTER, zodat je nog meer stereo-effecten kunt creëren. Ook kunnen er twee smartphones tegelijk verbonden zijn, leuk voor als je met meer mensen bent. Verder heeft hij een ingebouwde radio van hoge kwaliteit, met zowel analoge als digitale ontvangst.

Specificaties van de bluetooth speaker

Dan nog een paar specificaties, waarvan de batterijduur het meest noemenswaardig is. De lithium-ion batterij gaat op een volle accu 18 uren mee. Een volledig lege batterij is in 70 minuten half opgeladen en na aansluiting via het netsnoer in 165 minuten volledig vol.

  • Draagbaar 3-kanaals stereosysteem met een luidsprekervermogen van 42 Watt
  • Radio-ontvangst via FM en DAB+ met drie voorkeursstations en klassieke telescoopantenne voor een optimale ontvangst
  • Dynamore technologie voor een hoorbaar breder geluidsbeeld
  • Bluetooth 5.0 met aptX, True Wireless-verbinding met een tweede BOOMSTER en multipoint-functionaliteit voor een gelijktijdige verbinding met twee smartphones
  • Batterijduur van meer dan 18 uur bij een gemiddeld volume
  • Hoogwaardige behuizing en spatwaterbescherming van IPX5-niveau
  • LED-display achter de stofkap
  • USB-A-aansluiting met powerbank-functie (5V, 2A), AUX-in (3,5 mm)
  • Afstandsbediening meegeleverd
De nieuwe Teufel BOOMSTER is een krachtpatser met topgeluid en veel extra’s
Verkrijgbaar in twee kleuren (Afbeelding: Teufel)

Teufel BOOMSTER: conclusie

Opvallende allrounder met waanzinnig goed geluid. De nieuwe BOOMSTER is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 369,99 euro in de kleuren Sand White en Night Black.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.