Jana Witteman
Jana Witteman Geld & Carrière 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze vrijstaande Funda-villa in het bos koop je voor 160.000 euro

Droom jij van wonen in de natuur en dagelijks ontwaken in het bos? De huizenmarkt is dan wel oververhit, parels zijn er op Funda altijd te vinden. Voor 160.000 euro is deze vrijstaande villa op de Sallandse Heuvelrug misschien wel voor jou.

Weten wat de huidige hypotheekrentetarieven betekenen voor jouw hypotheek? In een eerder verschenen artikel lees je meer over de goedkoopste opties en de effecten van hypotheekrente op het maximaal te lenen bedrag.

Vrijstaande bos-villa voor 160.000 euro op Funda

Moet jij er niet aan denken om voor 500.000 euro een klein appartement in de stad te bewonen en ben jij op zoek naar ruimte en vrijheid? Dan is deze bos-villa wellicht de ideale woning voor jou. De woning op Funda is zo’n 86 vierkante meter en daarnaast staat er nog een bijgebouw van 23 vierkante meter op de kavel gebouwd. Het perceel biedt een ruimte van maar liefst 1545 vierkante meter. Aan ruimte geen gebrek, dus.

Goed om te weten: de woning staat op grond van Staatsbosbeheer. Naast de hypotheekkosten krijg je als woningeigenaar bij dit pand de maken met een jaarlijkse canon. Dat wil zeggen dat je fiscaal aftrekbare vergoeding betaalt aan Staatsbosbeheer om gebruik te maken van de grond. De geschatte kosten voor de canon komen uit op een bedrag van 7.500 euro per jaar, maar zijn dus aftrekbaar.

Binnenkijken in de woning

Eerlijkheid gebied te zeggen: de woning is vanbinnen behoorlijk verouderd. Op de begane grond vind je in de huidige staat onder andere de hal, een toilet, woonkamer, gesloten keuken en een slaapkamer. Op de eerste verdieping vind je nog drie slaapkamers.

(Afbeelding: Hofrijck Rentmeesters / Funda)
(Afbeelding: Hofrijck Rentmeesters / Funda)

Mocht je van retro houden, dan kun je wellicht ook nog wat details uit de huidige keuken meenemen in de verbouwplannen. Okergele keukenkasten, een hanglamp van melkglas en gedetailleerde wandtegels zijn bij de prijs inbegrepen, aldus Funda.

Het boshuisje mag ook plat

Zie jij deze originele bos-villa op Funda liever verdwijnen en wil je op deze plek opnieuw beginnen? Dan zijn er ook mogelijkheden een nieuwbouwplan in te dienen. Deze plannen moeten vóór uitvoering wel worden goedgekeurd door Staatsbosbeheer. Je kunt niet zomaar iedere woning van je dromen in deze bosrijke omgeving uit de grond stampen. De woning moet overeenkomen met de bestaande karakteristieke hoofdvorm.

Nieuwsgierig? Je bent nog op tijd, want op 12 en 16 januari kun je zonder afspraak de kijkdagen bijwonen. Toch liever een woning huren? Bekijk hieronder het goedkoopste huurhuis op Funda.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.