Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 28 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Het goedkoopste huurhuis op Funda en wat je ervoor krijgt

Recent lieten we je de voordeligste koopwoning van Nederland zien. Maar wat als je liever huurt? Dit is het goedkoopste huurhuis op Funda.

Daarbij rekenen we studentenkamers, studio’s en kleine appartementjes niet mee. De studententijd ligt achter ons en we hebben geen zin meer om te ruziën over wie de gedeelde keuken en douche moet schoonmaken. We zoeken dus naar een echt woonhuis met eigen badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamer.

Goedkoopste huurhuis op Funda

Dat woonhuis hebben we gevonden. In tegenstelling tot veel betaalbare koophuizen ligt deze woning niet in the middle of nowhere, maar in Leeuwarden. Vlakbij de Jacobijnerkerk om precies te zijn.

goedkoopste huurhuis huurwoning huur huren Funda
(Afbeelding: Hoekstra Vastgoedbeheer)

“Op een paar minuten loopafstand is het winkelhart van Leeuwarden”, schrijft de makelaar bij de Funda-advertentie. Daar vind je onder meer het Fries Museum, het stadspark en allerlei leuke winkels. Ook vind je twee parkeergarages en een supermarkt op steenworp afstand. Aan faciliteiten geen gebrek.

Rondleiding door de woning

Maar wat tref je ín het goedkoopste huurhuis? “Je komt binnen via de hal, met toegang tot de slaapkamer, het toilet en de woonkamer. Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich de keuken met daarnaast een berging. Via de slaapkamer bereikt u de badkamer, voorzien van douche en wastafel”, zo valt te lezen in de advertentie op Funda.

Dit klinkt groots, maar dat valt allemaal wel mee. Het totale woonoppervlak van het huurhuis bedraagt 45 vierkante meter. De foto’s geven een indruk van de grootte, al schrijft de makelaar op Funda dat de getoonde foto’s niet van de huidige situatie zijn. Wat de verschillen zijn, is niet duidelijk.

Je mag er op één voorwaarde wonen

De kale huur bedraagt 500 euro per maand. Op zich niet gek voor een knus stekkie midden in de stad. Wel komt er elke maand nog 24 euro aan servicekosten bij. Niet alleen dat, het maandelijkse voorschot op de nutsvoorzieningen bedraagt ook nog eens 188 euro. In totaal betaal je elke maand 712 euro.

Vrijstaande mini-villa op Funda te koop voor absolute spotprijs

Daarnaast stelt de aanbieder van het huurhuis nog één cruciale eis aan jou. Als huurder moet je namelijk minimaal 50 jaar oud zijn. Ben je dat niet? Tja, dan moet je misschien toch maar weer bij een studentenhuis aankloppen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.