Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 2 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Vrijstaand huis te koop voor 30 procent gemiddelde prijs op Funda

De gemiddelde huizenprijs bedraagt een kleine 425.000 euro volgens het CBS. Dit vrijstaande huis, te koop via Funda, kost je echter voor nog geen 30 procent van die prijs.

Vrijstaand wonen hoeft dus niet duur te zijn, al moet je mogelijk wel enkele concessies doen als je hier je thuis van wil maken. Zo wordt het dorpje Kiel-Windeweer middenin Groningen je nieuwe woonplaats. Geen overpriced sojasmoothies slurpen meer met je ‘dinnies’ bij dat hippe lunchtentje in De Pijp.

Klushuis

Dat is overigens niet het enige. Je trenchcoat moet je verruilen voor een oude werktrui om in te klussen, want je moet aan de bak. “De woning heeft momenteel te maken met achterstallig onderhoud en zal in zijn geheel gerenoveerd moeten worden”, schrijft de makelaar bij de Funda-advertentie.

Wel biedt deze Funda-woning een mooie basis. Zo is het vrijstaande huis gelegen aan het water en heb je 110 vierkante meter aan woonoppervlak. Het gehele perceel is zelfs 490 vierkante meter groot en dus heb je een riante achtertuin (waar je wel even met de schoffel doorheen mag).

Prijs van het vrijstaande huis op Funda

In het huis is het met name de badkamer die ons een milde depressie bezorgt. Ook de keuken is niet moeders mooiste, maar die kan er nog wel even mee door. De woonkamer ziet er met zijn houten plafondbielzen en laminaatvloertje daarentegen lang zo gek nog niet uit.

Zoveel eigen geld heb je nodig voor een hypotheek van 3 ton

“Met zijn karakteristieke kenmerken en landelijke omgeving, heeft deze woning het potentieel om een prachtig thuis te worden voor liefhebbers van rust, natuur en erfgoed”, meent de makelaar. Voor het Funda-huis uit 1935 wordt 125.000 euro gevraagd.

Goedkoper alternatief

Dat is vandaag de dag niet veel geld. Toch vind je op Funda ook al een woonruimte voor een halve ton minder. Voor dat geld hoef je echter geen vrijstaand huis te verwachten. Maar goed, die droom hebben de meeste starters toch al laten varen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.