Stijn Kuster
Stijn Kuster Sport 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom Formule 1 in Las Vegas (g)een goed idee is

De Formule 1 wordt vanaf 2023 officieel gereden in de Amerikaanse stad Las Vegas. De reacties van fans op het nieuws zijn zowel positief als kritisch.

November 2023 vindt de eerste race in de gokstad plaats. Vijf redenen waarom de Formule 1-GP in Las Vegas (g)een goed idee is.

Formule 1 in 2023 naar Las Vegas: goed idee?

De Grand Prix in Las Vegas wordt op zaterdagavond gereden, zondagochtend vroeg in Europa, en is waarschijnlijk de laatste race van het Formule 1-seizoen in 2023. Het stratencircuit wordt ruim 6 kilometer lang, telt drie lange rechte stukken en veertien bochten.

1. Leuke trip voor Formule 1-fans

Las Vegas is de stad van verleiding en entertainment. Buiten de race om leent de stad zich perfect voor een echt mannenweekend. Al zal een deel van de bezienswaardigheden in de stad lastig te bereiken zijn.

Formule 1, Las Vegas, Amerika
(Afbeelding: Unsplash)

De welbekende Strip is tijdens het Formule 1-weekend – deels – afgesloten. Hier wordt namelijk de race gereden, langs de fonteinen van het Bellagio en tal van casino’s. Desondanks zal zo’n weekend in Las Vegas een droom voor menig vriendengroep zijn.

2. Mooie plaatjes

Doordat het stratencircuit langs veel bezienswaardigheden en indrukwekkende kleurrijke gebouwen komt, beloven het hoe dan ook mooie beelden te worden. Al vinden sommige fans de architectuur in Las Vegas maar nep en zielloos, iets wat niet past bij de Formule 1. Smaken verschillen.

De race wordt gereden op zaterdagavond, in het donker dus. Dit belooft mooie beelden op te leveren, zowel op televisie als live.

3. Kritiek op het Formule 1-stratencircuit van Las Vegas

Hoewel de een niet kan wachten tot de wedstrijd in Las Vegas, is er ook kritiek op het stratencircuit. Zo vinden liefhebbers van de ‘klassieke’ circuits dat er veel rechte stukken zijn met slechts een paar haakse bochten.

Deze kritiek gaat niet helemaal op. Het 6,12 kilometer lange circuit heeft veel bochten. Ondanks dat het stratenplan van de VS veel haakse bochten en rechte stukken heeft, zien we toch een paar vloeiende bochten. Op de rechten stukken worden topsnelheden tot zo’n 342 kilometer per uur verwacht.

4. Gaat ten koste van een ander Formule 1-circuit

Voor de komst van de Grand Prix van Las Vegas moet een ander circuit wijken. Veel liefhebbers spreken hun zorg uit op social media en zijn bang dat legendarische banen als Monza of Spa Francorchamps worden geschrapt.

Formule 1, Las Vegas, Amerika
Autodromo Nazionale circuit in Monza. (Afbeelding: AFP)

Vooralsnog is niet bekend van welk circuit de Formule 1 afscheid neemt. Dat er een moet verdwijnen van de huidige lijst, is een feit.

5. Te veel Amerika

Naast Las Vegas wordt er in 2023 ook gereden in Austin en Miami. Te veel Amerika, vinden sommige liefhebbers. Echter, er is ook steeds meer belangstelling voor de koningsklasse in de Verenigde Staten.

Forbes onthult de 400 rijkste Amerikanen: tot ziens Donald Trump

Vorig jaar was de Formule 1-race van Austin de best bezochte Formule 1-wedstrijd met 400.000 toeschouwers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.