Tessa Ham
Tessa Ham Investeren & Beleggen 1 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

5 quotes van Warren Buffett die van jou een betere belegger maken

Advies over beleggen nodig? Als je dat van iemand wil aannemen, is het Warren Buffett wel. De man kocht op 11-jarige leeftijd al zijn eerste aandeel en is tegenwoordig één van de meest beroemde én succesvolle beleggers ter wereld. Deze quotes van Warren Buffett geven veel weg van hoe hij dat heeft bereikt.

Natuurlijk zal de strategie van Warren Buffett afwijken van de aanpak van de gemiddelde belegger, maar toch kan iedereen uit zijn quotes wel wat wijsheid halen. We verzamelden 5 quotes van Warren Buffett die niet alleen meer vertellen over zijn strategie, maar die ook van jou een betere belegger maken.

Quotes van Warren Buffett

Van welke beleggingen je moet kiezen tot het inperken van de risico’s; deze quotes van Warren Buffett zijn goud waard.

1. Doe onderzoek

“Risk comes from not knowing what you’re doing.”

Natuurlijk is beleggen risicovol, maar je kunt veel van die risico’s inperken als je weet wat je doet en de nodige research hebt gedaan.

Een andere veelgehoorde quote van Warren Buffett is “Never invest in something you cannot understand“. Stop dus nooit zomaar ergens geld in, omdat je buurman, vriend of het internet het je aanraadt. Overmeester je FOMO en doe je eigen onderzoek.

2. Heb geduld

“If you aren’t willing to own a stock for 10 years, don’t even think about owning it for 10 minutes.”

Veel quotes van Warren Buffett laten zien dat de belegger fan is van passief beleggen op de lange termijn. Deze quote is een sneer naar day traders, die liever de markt afspeuren naar afwijkingen op de korte termijn, dan zich op bedrijven te richten die op de lange termijn zullen groeien.

Warren Buffett heeft nog veel meer quotes die je aanmoedigen niet aan short term wins te denken, maar aan de lange termijn. Een veelgehoorde: “Someone’s sitting in the shade today, because someone planted a tree a long time ago.”

Ook mooi: “No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can’t produce a baby in one month by getting nine women pregnant.”

3. Kies niet een aandeel uit op prijs

“It’s far better to buy a wonderful company at a fair price, than a fair company at a wonderful price.”

Je kunt volgens Warren Buffett beter het bedrijf als uitgangspunt nemen dan de prijs van een aandeel. Dat een aandeel een ‘goede prijs’ heeft, hoeft namelijk niet te betekenen dat het aandeel een goede koop is. De superbelegger gelooft er heilig in dat je moet investeren in geweldige bedrijven. Sterker nog, het is één van zijn manieren om met inflatie om te gaan.

4. De beste beleggers zijn niet altijd de meest intelligente

“The most important quality for an investor is temperament, not intellect.”

Discipline en geduld zijn belangrijkere eigenschappen in een belegger dan intelligentie, aldus Warren Buffett. De belegger die zich niet laat leiden door de schommelingen van de markt en daar eigenlijk zo min mogelijk op let, zal daar op de lange termijn de vruchten van plukken.

You don’t need to be a rocket scientist“, heeft Warren Buffett ook weleens gezegd. “Investing is not a game where the guy with the 160 IQ beats the guy with 130 IQ.

5. Niemand kan de toekomst voorspellen

“Forecasts may tell you a great deal about the forecaster; they tell you nothing about the future.”

Niemand kan voorspellen wat een aandeel of cryptomunt gaat doen, zelfs niet als ze belegginsexpert zijn en zich er dagelijks mee bezig houden.

In plaats van de markt te voorspellen, focust Warren Buffett zich liever op het vinden van bedrijven met goede fundamenten, het liefst die de markt onderwaarderen.

Sarwa

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.