Dennis Mons
Dennis Mons Disney+ 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe releasedatum Obi-Wan Kenobi breekt met traditie

Disney keert weer terug naar vrijdagreleases, want de releasedatum van Obi-Wan Kenobi is verschoven naar vrijdag 27 mei 2022. Frappant, omdat we de gebruikelijke woensdag ondertussen gewend zijn om op de bank te ploffen.

In een video vertelt Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) dat we iets meer geduld moeten hebben voor de eerste afleveringen van de nieuwe Star Wars-show op Disney+. Normaliter kwamen die (zoals The Mandalorian en The Book of Boba Fett) uit op woensdagen. Obi-Wan Kenobi zal echter op vrijdag 27 mei in première gaan op Disney+.

Directe twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi

Hoewel enige vertraging ietwat irritant is voor een doorgewinterde Star Wars-fan, heeft het wél een voordeel. De eerste twee afleveringen staan gelijktijdig online. Stiekem zou je hopen dat Disney+ ook alles in één keer uitbrengt zoals Netflix, maar helaas.

Hoe dan ook: we werden al lekker gemaakt door een eerste, zeer emotionele trailer van de serie, maar het verhaal en nieuwe personages blijven (gelukkig) nog vaag. Het enige dat we zeker weten is dat een aantal oude personages terugkeren, zoals Hayden Christensen als Darth Vader en Joel Edgerton als Owen Lars.

obi wan kenobi, star wars, ewan mcgregor, hayden christensen, darth vader, serie, disney plus
Ewan McGregor en Hayden Christensen in de prequels (Afbeelding: Lucasfilm)

Daarnaast wordt Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi geregisseerd door Deborah Chow, die twee van de beste afleveringen van The Mandalorian maakte en onder andere werkte aan Better Call Saul en Mr. Robot.

Star Wars-serie introduceert live-action Inquisitors

De Obi-Wan-serie duikt sowieso diep in Star Wars lore die we nog niet eerder hebben gezien. Meest toonaangevend zijn de Inquisitors: een groep voormalige Jedi in dienst van de Empire, dat als voornaamste doel heeft om op Jedi te jagen. Er zitten bekende gezichten tussen, zoals de Grand Inquisitor en de Fifth Brother, die we kennen van onder meer de animatieserie Rebels en de game Jedi: Fallen order.

Mocht je alvast in de stemming willen komen; we hebben wat easter eggs uit de eerste trailer gevist. Ongetwijfeld weet je er zelf meer te vinden.

Nog even twee maanden wachten dus om Ewan McGregor terug te zien in de Jedi robe van Obi Wan Kenobi. Vrijdag 27 mei op Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.