Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Veja x Sea Shepherd: sneakers waarvan het activisme afspat

Veja, bekend om zijn veganistische mode, en Sea Shepherd hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat is een paar sneakers waar het activisme van afspat.

De Sea Shepherd Conservation Society is een internationale non-profitorganisatie met als doelstelling het wereldwijd beschermen van het leven in zee. De organisatie richt zich bijvoorbeeld tegen de walvisjacht, de jacht op zeehonden en illegale jacht op andere zeedieren. Het initiatief voor de sneakers komt van de organisatie zelf.

Veja x Sea Shepherd

“Toen Sea Shepherd contact met ons opnam voor een samenwerking, was het hele team zeer vereerd”, zegt een woordvoerder van Veja. “Deze samenwerking is een eerbetoon aan de beschermers van de zee.”

veja sea shepherd, sneakers

Voor de samenwerking met Sea Shepherd werkte de Veja-studio aan een volledig zwarte zeerover-versie van het model Dekkan. Dat is een outdoorschoen met een avontuurlijke stijl. De ecologische materialen van Veja en de technologie van VIBRAM zijn gecombineerd in een nieuwe formulering.

Waar koop je deze Dekkan-sneakers?

Deze sneakers zijn gemaakt van alveomesh, een technische stof die uit 100% gerecycleerd polyester bestaat. De tussenzool bestaat voor 70% uit suikerriet, dat zorgt voor een stevige grip. Voor de buitenzool is er 30% duurzaam rubber uit het Amazonegebied en tevens 25% rijstafval gebruikt.

sea shepherd, veja, sneakers, dekkan

De Veja x Sea Shepherd ‘Dekkan’ is vanaf vandaag (23 maart) te koop via de website van het schoenenmerk. Je betaalt 150 euro voor de sneakers.

Meer nieuwe schoenen

Via Manners Magazine blijf je op de hoogte van de nieuwste sneakers en streetwear. Daarbij richten we ons opvallende collecties en coole samenwerkingen, maar ook op de nieuwste badmode (voor zowel dames als heren). Via deze overzichtspagina blijf je in ieder geval op de hoogte van de nieuwste schoenen die op de markt verschijnen.

(Afbeelding: Veja)

Nog even terug naar Sea Shepherd. Check vooral ook de Netflix-documentaire Seaspiracy, waarin de non-profitorganisatie een prominente rol heeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.