Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 6 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Het oer-Hollandse Union komt met de ultieme urban elektrische fiets

Een oer-Hollandse elektrische fiets, bij uitstek geschikt als stadsfiets en ook nog een direct genomineerd als E-Bike van het Jaar 2019! We hebben het over de jongste telg uit de Union fabrieken. Een puur Nederlandse elektrische fiets die hard op weg is om de harten van de liefhebber van de e-bike te veroveren.

De E-Lite H8 is de niet alledaagse naam van de elektrische fiets van Union uit de Union Lite serie. Het is een bijzondere elektrische fiets die duidelijk laat zien dat Nederland serieus meedoet in de top van wereld als het gaat om elektrische fietsen. De speciaal voor het stadsverkeer ontwikkelde e-bike is in het bijzonder geschikt voor de jonge fietser met een urban lifestyle. Een belangrijk aandachtspunt is dan ook de flexibiliteit en de snelheid, in rap tempo ga je van punt A naar punt B. Het aluminium frame zorgt ervoor dat je de elektrische fiets lekker soepel de trap optilt.

Union E-Lite H8: de droom van elke fietser

De Union E-Lite H8 is de droom van elke fietser. Een lichtgewicht frame wordt gecombineerd met een zeer betrouwbare Shimano elektromotor om de fiets voldoende power te geven en je razendsnel op de plek van bestemming te brengen. De basis van de fiets is de gewone Union Lite. Het frame is hetzelfde en ook de riemaandrijving van de ‘gewone’ Union Lite is in de elektrische versie aanwezig.

Zowel de motor als de accu zijn laag in het frame geplaatst. Het voordeel hiervan is dat het de balans van de fiets nog meer verbeterd terwijl het niet extreem zichtbaar is. Je neemt vlot de bochten terwijl de fiets ontzettend licht en wendbaar aanvoelt. De dikke banden garanderen een perfecte wegligging en vangen elke hobbel en oneffenheid op de weg op.

Elektrische fiets met een actieradius van 150 kilometer

De Union E-Lite H8 biedt door het doordachte concept een unieke en zeer comfortabele fietservaring. Dankzij de geïntegreerde verlichting zonder kabels is de elektrische fiets bestand tegen de gevaren die inherent zijn aan het gebruik van een elektrische fiets in de stad. De kans dat er iets stuk zou gaan is minimaal. Wat betreft de accuduur is er geen enkele reden tot ongerustheid: op een volledig opgeladen accu kan je zonder problemen 150 kilometer fietsen.

De Union E-Lite is beschikbaar in twee uitvoeringen: de V7 en H8. Beide modellen zijn verkrijgbaar in een mannen- en vrouwen uitvoering. Het meest opvallende verschil is het aantal versnellingen. De V7 uitvoering heeft zeven versnellingen en de H8 beschikt over acht versnellingen. Met een vanaf prijs van 1.999 euro is de elektrische fiets van Union niet alleen bijzonder betaalbaar, maar ook verrassend compleet. Meer weten over de e-bikes van Union? Klik dan hier.

Ben je juist op zoek naar een krachtige elektrische fiets die wat meer opvalt? Check dan deze ruige e-bike met een vermogen van 1.000 watt!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.