Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 28 februari 2019

Skillion Max Classic: de ruigste elektrische fiets met 1.000(!) watt vermogen

Een blik op de Skillion Max Classic en je ziet direct dat deze is gebouwd voor de echte liefhebber van elektrische fietsen. Het woord ‘presteren’ staat nog net niet op het frame gegraveerd, maar het is duidelijk dat deze elektrische fiets meer kan dan rondjes fietsen op het kerkplein. In de zwaarste configuratie heeft de Skillion Max Classic een dikke 1000 Watt tot zijn beschikking en levert het beestje voldoende power om elk terrein te trotseren.

Kies maar: 1 kilowatt of slechts 250 Watt

De robuust uitziende Skillion Max Classic heeft een middenmotor die maar liefst 1000 Watt levert. Voldoende om zelfs de meest trage fietser te veranderen in een racekampioen. Wil je het wat rustiger aan doen dan kan dat, de lichtste variant is ‘slechts’ 250 Watt. Mocht het vermogen slechts gedeeltelijk voldoen aan je wensen, dan heb je altijd nog acht Shimano versnellingen tot je beschikking waarmee je de snelheid helemaal naar je eigen hand zet.

Skillion Max ebikes

https://skillion.com.au/ Skillion Max electric bike in action. Riding the Skillion Max at Manly Dam, Sydney. Single Track capabilities on trial. How does the Skillion perform?

Actieradius: 60 kilometer

De 48V batterij (11.9aH) vertaalt zich in een actieradius van circa 60 kilometer, ruim voldoende voor de meest uitdagende fietstochten. Reken dus op ontspannende fietstochten op snelheid zonder pijnlijke kont. De display voorziet je van alle informatie die je nodig hebt waaronder de huidige snelheid, afgelegde afstand en de staat van de accu. De elektrische fiets biedt ondersteuning tot 25 kilometer per uur. Ondanks het grote vermogen heb je dus geen kenteken nodig. Dat het apparaat wel wat gaat kosten zal duidelijk zijn, de Skillion Max Classic is te koop vanaf 3.850 Australische dollars, omgerekend is dat ongeveer 2.500 euro.

Op zoek naar een andere elektrische fiets?

Zoek je een sportieve elektrische fiets, maar vind je deze tweewieler net iets te ruig? Wat dacht je dan van dit exemplaar die gebruik maakt van een techniek die afkomstig is uit de Formule 1.

Skillion

Reageer op artikel:
Skillion Max Classic: de ruigste elektrische fiets met 1.000(!) watt vermogen
Sluiten