Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Geld & Carrière 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Twitter-eigenaar Elon Musk pareert veelgehoorde kritiek als een gentleman

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat Elon Musk vorige week Twitter gekocht heeft. De oprichter van onder andere Tesla en SpaceX moest daar 44 miljard dollar voor overmaken. Een bizar bedrag waar je ook een hoop andere dingen mee had kunnen doen. Of had moeten doen.

Niet voor het eerste is er kritiek op Elon Musk. Als rijkste man ter aarde ontkom je daar niet aan. Als je zoveel geld hebt, vragen mensen zich altijd af waarom je niet meer doet om problemen in de wereld op te lossen. Nu de Twitter-deal is afgerond moet Elon Musk vaker dan ooit deze vraag aanhoren.

Elon Musk pareert kritiek na Twitter aankoop

Had je die 44 miljard dollar niet kunnen gebruiken voor een goed doel? Met zo’n enorm bedrag had je heel veel mensen kunnen helpen. Waarom geef je het dan toch liever uit aan een speeltje? Het zijn vragen die Elon Musk regelmatig naar zich toe geslingerd krijgt. Zo ook tijden het Met Gala waar hij met zijn moeder te gast was. De multimiljardair had zich, zoals je hieronder kunt zien, echter goed voorbereid op deze vraag.

Het Met Gala is geen plek voor een diepgrondig antwoord of heftige discussie. Elon Musk wist dat en reageerde zeer ontspannen op de vraag. Hij begon met een grapje en legde vervolgens uit dat hij meer doet voor de mensenheid dan veel mensen denken. Hij probeert zo de kritiek om te draaien. Kijk eens naar de dingen die ik wel doe, in plaats van naar de dingen die ik niet doe.

Moeder Musk schiet te hulp

Zo loopt Elon Musk zijn bedrijven langs en legt hij uit hoe deze bijdragen aan de toekomst van de aarde en de mensheid. Niet alleen met Tesla, maar ook met SpaceX. Zo worden diens satellieten nu gebruikt om Oekraïne te voorzien van internet. Extra aandoenlijk is dat zijn moeder hem ook nog even te hulp schiet.

Uiteraard zijn er genoeg andere reden om kritiek te hebben op Elon Musk. Zo is er in de laatste jaren een hoop gezegd over de werkomstandigheden bij Tesla. Het is terecht dat hij hierop aangesproken wordt, maar de constante vraag waarom hij niet miljarden overmaakt naar goede doelen is wel erg makkelijk.

Elon Musk neemt afstand van Jeff Bezos

Natuurlijk zou hij meer kunnen doen, maar er zijn op deze aarde genoeg miljardairs die veel minder bijdragen aan een betere wereld. Of nog erger: die de aarde verder naar de afgrond duwen om zo hun portemonnee te vullen.

Waarom Twitter-baas Elon Musk nog steeds niet vrijuit mag twitteren

Overigens is het voor Elon Musk wel makkelijker geworden om geld te schenken en toch de rijkste man ter wereld te blijven. Zijn voornaamste concurrent Jeff Bezos zag namelijk een groot deel van zijn fortuin binnen 24 uur verdampen. Hoeveel miljard de Amazon-oprichter verloor en de reden daarachter vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.