Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 25 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Droom occasion: tweedehands Volkswagen T1 bus (1966) in perfecte staat

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag hebben we een volledig gerenoveerde tweedehands Volkswagen T1 Samba bus uit 1966 voor je gevonden.

Tweedehands Volkswagen T1 bus uit 1996

Volkswagen-fans, vintage-liefhebbers en hipsters opgelet. Vandaag hebben we een puntgave occasion gevonden waar jullie (en ook wij) heel erg blij van worden. We hebben een tweedehands Volkswagen T1 Samba bus uit 1966 gevonden die recentelijk volledig is gerestaureerd en weer op zoek is naar avontuur.

Tweedehands Volkswagen T1 bus uit 1966, occasion
Bron: Gallery Aaldering

Nadat de Volkswagen T1 bus een aantal jaren in Oostenrijk de wegen trotseerde, werd hij twaalf jaar geleden naar Nederland geëxporteerd. In 2016/2017 kreeg de in 1966 geboren occasion een welverdiende restauratie en het eindresultaat mag er zijn. De bus met 21 ramen heeft prachtige nieuwe lak, strakke chromen onderdelen, roestvrij plaatwerk en een sterke onderzijde. Dit stukje historie neemt je mee terug naar 1966. Het rood-wit geeft nog eens een extra retro look.

Gerestaureerde occasion met negen zitplekken

In de tijd dat Jimi Hendrix de podia’s nog besteeg werd deze tweedehands Volkswagen T1 Samba bus voornamelijk gebruikt als bedrijfswagen. Wees gerust, er ligt geen oud gereedschap meer in de occasion. De oude banken zitten weer in de Volkswagen T1 en dat betekent dat jij met acht vrienden een klassieke roadtrip kan maken. Gooi het zonnedak open, geniet van het ouderwetse interieur (en dan vooral van het dashboard) en rij naar een plek waar iets te beleven valt.

De bus wordt aangedreven door de klassieke viercilinder boxermotor van Volkswagen die beschikt over 42 pk. Dat wist je waarschijnlijk al. Het bijzondere aan de tweedehands Volkswagen T1 bus uit 1966 is zijn zeldzaamheid. Doordat hij vroeger vaak werd gebruikt als bedrijfswagen en meestal niet in de beste staat werd achtergelaten, is de bus behoorlijk zeldzaam geworden. Pak je er zo’n luxe versie als deze bij? Dan moet je een flinke zak geld op tafel leggen. Misschien een projectje voor je complete vriendengroep?

De zeldzame Volkswagen T1 occasion heeft ook een prijs

Zoals gezegd kost deze tweedehands Volkswagen T1 Samba bus je een behoorlijke zak centen. Je betaalt 89.500 euro voor deze historische occasion, al valt er natuurlijk nog te onderhandelen. Veel geld, maar door de jaren heen wordt de T1 alleen nog maar meer waard. Interesse? De bolide staat bij Gallery Aaldering en meer informatie over de T1 vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.